To Mazda 787B θα ηγηθεί της παρέλασης των αγωνιστικών με μοτέρ Wankel στο Goodwood [video]

To Mazda 787B θα ηγηθεί της παρέλασης των αγωνιστικών με μοτέρ Wankel στο Goodwood [video]

Μια σειρά από αγωνιστικά διαφόρων κατηγοριών με κοινό στοιχείο τον περιστροφικό κινητήρα θα επιδείξει η εταιρεία στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας.

Το ορόσημο της εμπλοκής της μάρκας στους αγώνες ήταν, και παραμένει, η νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans το 1991 με το 787Β.

Το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο, που έφερε τον αριθμό 55 και ήταν το μόνο που δεν ήταν βαμμένο στα επίσημα, γαλανόλευκα αγωνιστικά χρώματα της Mazda, επιστρέφει στο Goodwood μετά από τέσσερα χρόνια.

Μαζί του θα βρίσκονται άλλα τέσσερα αγωνιστικό του Group C: το 787 που εγκατέλειψε στον αγώνα του 1990 και τερμάτισε στην όγδοη θέση το 1991 και σήμερα ανήκει στην Mazda USA καθώς και δύο 767Β κι ένα 757 που ανήκουν σε ιδιώτες. Την «παρέα» των αγωνιστικών της από το Le Mans συμπληρώνει το Chevron B160-Mazda με το οποίο η ιαπωνική μάρκα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διασημότερο αγώνα αντοχής του κόσμου.

Από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού θα έρθει το RX-792P που είχε σχεδιαστεί για το πρωτάθλημα IMSA του 1992 αλλά δεν έτρεξε ποτέ λόγω της αλλαγής των κανονισμών. Ακόμα κι έτσι, παραμένει το τελευταίο εργοστασιακό πρωτότυπο που χρησιμοποιούσε τον τετραρότορο R26B του 787Β. Μαζί του θα βρίσκεται το RX-7 GTO IMSA με τον 13J του 767Β που πήρε τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών το 1991.

Το γκρουπ ολοληρώνει το πολύ πιο νορμάλ RX-7 που, στα χέρια των Pierre Dieudonne και Tom Walksinwhaw έδωσε το 1981 στη Mazda την πρώτη της νίκη σε 24ωρο αγώνα αντοχής.

Ως συνήθως, η μεγαλύτερη ατραξιόν για τους επισκέπτες θα είναι το 787Β, το οποίο μπορείτε να δείτε σε έναν γύρο του Le Mans με τον (εκ των νικητών του 1991) Johnny Herbert πίσω από το τιμόνι στο video που ακολουθεί.

[Πηγή: Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube