Ματαιώθηκε η μικρή Porsche Boxster

Ματαιώθηκε η μικρή Porsche Boxster

H Porsche 718 “baby Boxster” δεν θα υπάρξει τελικά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας κι εξέλιξης της εταιρείας, Wolfgang Hatz.

Με τιμή γύρω στα €35.000 (στην Ευρώπη) και μια νέα οικογένεια 4κύλινδρων boxer κινητήρων, η μικρή Boxster θεωρείτο ως ο τρόπος για να αυξηθεί ο όγκος πωλήσεων της Porsche.

Ο κωδικός 718 θα ήταν ένα είδος φόρου τιμής στη θρυλική αγωνιστική spider 718 RSK του 1957-’62.

Όμως ο Hatz δήλωσε επί λέξει: «Το πρόγραμμα σταμάτησε. Έχουμε ένα πολύ καλό σημείο εισόδου με την Boxster και δεν βλέπουμε το λόγο να πάμε χαμηλότερα. Οι Porsche πρέπει να παραμείνουν αποκλειστικές, δεν μπορείς να κυνηγήσεις όγκο πωλήσεων όταν είσαι μια τέτοια φίρμα. Η Boxster είναι το τέλειο μοντέλο εισόδου για μας – ήδη έχουμε ορίσει το σωστό επίπεδο εισόδου».

Η 718 αναμενόταν να εξελιχθεί στο πλαίσιο μιας κοινής στρατηγικής του Ομίλου VW. Όμως, χωρίς τον όγκο πωλήσεων που θα έφερνε η συμμετοχή όλων των σχετικών εταιρειών (VW, Audi, SEAT), το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν αναμένεται πλέον να εξελιχθεί σε καμία μορφή του.

Το «αδελφό» μας, βρετανικό AUTOCAR δημοσίευσε κατασκοπευτικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο το 2010, και 12 μήνες αργότερα ο επικεφαλής της Porsche, Matthias Mueller, επιβεβαίωσε την ιστορία, λέγοντας ότι η εταιρεία θα έφτιαχνε μια «σύγχρονη» έκδοση της κλασικής 550 Spyder ως μοντέλο εισόδου για τη φίρμα.

Ο Mueller είχε δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: «Φαντάζομαι πως μια τέτοια σύγχρονη εκδοχή της Porsche του James Dean θα ήταν καλοδεχούμενη από τους πελάτες μας». Είχε επίσης πει ότι το νέο μοντέλο δεν θα είχε ρετρό σχεδίαση.

Την εποχή εκείνη η 718 αναμενόταν να βασιστεί σε μια νέα κεντρομήχανη πλατφόρμα από αλουμίνιο και ατσάλι, η οποία εξελισσόταν από την Audi και θα χρησιμοποιείτο επίσης για το προτεινόμενο Audi R4 roadster. Όμως και αυτό το πρόγραμμα ματαιώθηκε, οπότε ελαχιστοποιήθηκαν οι πιθανότητες της μικρής Boxster να μπει σε παραγωγή.

Η γκάμα των κινητήρων θα προερχόταν από τους νέους επίπεδους 4κύλινδρους που έχει ετοιμάσει η Porsche. Θα εμφανιστούν στις ανανεωμένες Boxster και Cayman μέσα στο 2015. Η τούρμπο έκδοση του κινητήρα αυτού λέγεται ότι θα φτάνει τους 400 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube