Μάστορα, για φτιάξε μου το λάστιχο του χωματουργικού [video]

Μάστορα, για φτιάξε μου το λάστιχο του χωματουργικού [video]

H επισκευή ενός γιγάντιου ελαστικού αξίας €28.500 είναι μια αδιανόητα πολύπλοκη και ικανοποιητική εμπειρία.

Η επισκευή ενός ελαστικού Earth Mover που στοιχίζει το ιλιγγιώδες ποσό των σχεδόν 30 χιλιάδων ευρώ δεν είναι το ίδιο απλή σαν να επισκευάζατε το λάστιχο στο Fiesta σας.

Τα απαιτούμενα βήματα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι δεκάδες. Βλέποντάς τα όλα να εξελίσσονται, στίλβωση, απόξεση, εκσκαφή, γέμισμα, απογύμνωση, ραφή και πολλά ακόμη βήματα, σε πιάνει ζαλάδα.

Το παρακάτω video βιντεοσκοπήθηκε από τη REMA TIP TOP Company, μια γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στον κατασκευαστικό εξοπλισμό γι’ αυτού του είδους την -βιομηχανικής διάστασης- επισκευή ελαστικού. Αλλά η διαδικασία για να επιδιορθώσεις ένα λάστιχο τόσο μεγάλου μεγέθους είναι περισσότερο θέμα εξειδίκευσης και εμπειρίας, παρά ειδικών εργαλείων.

Προφανώς και είναι ευπρόσδεκτο ότι αυτά τα ασύλληπτα ακριβά λάστιχα OTR (Off The Road) πωλούνται με εγγύηση λειτουργίας 4.000 ωρών(!) οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις την επισκευή που βλέπετε στο video και τόσο συχνά. Για τον επισκευαστή δείχνει αρκετά αγχωτικό, αλλά όχι και για εμάς που μπορούμε να γείρουμε πίσω στην καρέκλα μας και να το παρακολουθήσουμε.

[Πηγή Extreme Machines Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube