Μα, γιατί με κόψατε κ. εξεταστή μου;…

Μα, γιατί με κόψατε κ. εξεταστή μου;…

Αν, στις πρακτικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, μπεις με το αυτοκίνητο μέσα στα γραφεία των εξεταστών, μάλλον δεν θα σε περάσουν.

Το απίστευτο συμβάν με μια 17χρονη μαθητευόμενη οδηγό έγινε στη Minneapolis των ΗΠΑ – κι ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς.

Τι ακριβώς συνέβη; Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η εκπαιδευόμενη οδηγός απλά επέλεξε D (εμπρός) στο αυτόματο κιβώτιο αντί για R (όπισθεν). Και καθώς το αυτοκίνητο αντί για πίσω πήγε μπροστά, πανικοβλήθηκε και πάτησε γκάζι αντί για φρένο.

Αρκετά συνηθισμένο λάθος και αρκετά συνηθισμένη αντίδραση αν ο οδηγός είναι άπειρος και όχι ψύχραιμος σε χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν να καβαλήσει το αυτοκίνητο το πεζοδρόμιο και να μπει μέσα σε παρακείμενο κτίριο. Και όχι οποιοδήποτε κτίριο, αλλά στην αίθουσα με τα γραφεία των εξεταστών!

Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι η 60χρονη εκπαιδεύτριά της, που καθόταν στο διπλανό κάθισμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (με ελαφρά ευτυχώς τραύματα), η υποψήφια οδηγός μάλλον δεν θα πέρασε τις εξετάσεις…

Πολλοί θα σπεύσουν να χλευάσουν τη μαθήτρια, αλλά δεν είναι σωστό. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και σε πολλούς άλλους. Προσωπικά, είχα ένα γνωστό που έπαθε το ίδιο σε εξετάσεις για δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους – και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε καλό χειριστή.

Πάντως, ένας από τους σχολιαστές της είδησης στο Facebook μπορεί να έχει δίκιο, όταν λέει ότι οι εκπαιδευόμενοι θα έπρεπε να εξετάζονται με αυτοκίνητο που να έχει χειροκίνητο κιβώτιο. Διότι στην Αμερική, η συντριπτική πλειονότητα παίρνει την ειδική –και απλούστερη στην απόκτηση– άδεια οδήγησης που είναι αποκλειστικά για αυτόματα.

[Πηγή: Buffalo Police Dept. μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube