To Los Angeles η πιο μποτιλιαρισμένη πόλη του κόσμου [video]

To Los Angeles η πιο μποτιλιαρισμένη πόλη του κόσμου [video]

Ακολουθούν η Μόσχα και η Ν. Υόρκη. Χειρότερη χώρα στον κόσμο σε κυκλοφορία, η Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Global Traffic Scorecard της INRIX, της κορυφαίας στον κόσμο εταιρείας κυκλοφοριακής ανάλυσης, το Los Angeles είναι η πιο μποτιλιαρισμένη πόλη του κόσμου.

Οι οδηγοί στο LA πέρασαν 104 ώρες μποτιλιαρισμένοι το 2016, έναντι 91 ωρών στη Μόσχα , 89 στη Ν. Υόρκη και 80 στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Στην παγκόσμια λίστα μποτιλιαρίσματος, οι ΗΠΑ έχουν τα πρωτεία με 11 πόλεις στις πρώτες 25. Η INRIX κατάρτισε τους πίνακές της αναλύοντας 500 terabyte στοιχείων από 1.064 πόλεις σε 38 χώρες του κόσμου. Σε αυτές όμως δεν περιλαμβάνονται η Κίνα και η Ιαπωνία.

Το άμεσο και έμμεσο κόστος της κυκλοφοριακής συμφόρησης έφτασε τα $2.408 για κάθε οδηγό του LA και $9,6 δις συνολικά για την πόλη το 2016 (δείτε κάτω το video από το γιγαντιαίο μποτιλιάρισμα την Ημέρα των Ευχαριστιών, τον περασμένο Νοέμβρη). Το συνολικό κόστος για ολόκληρες τις ΗΠΑ εκτιμάται σε $300 δις. Το άμεσο κόστος είναι αυτό των καυσίμων και του χρόνου των οδηγών, ενώ το έμμεσο είναι αυτό που μετακυλίεται από τις εταιρείες στους καταναλωτές μέσω αυξήσεων στις τιμές.

Τα μποτιλιαρίσματα όμως κόστισαν $1.938 στον μέσο Γερμανό οδηγό το 2016, 38% παραπάνω από ό,τι στον μέσο Αμερικανό ($1.400). Και παρότι οι πόλεις των ΗΠΑ είναι η πιο μποτιλιαρισμένες, αυτή που κρατάει το ρεκόρ στις πιο χαμηλές ταχύτητες είναι το Δουβλίνο της Ιρλανδίας με μόλις 5,5 km/h, δηλαδή ταχύτητα πεζού!

Από τις 38 χώρες που εξέτασε η INRIX το 2016, η χειρότερη από άποψη κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι η Ταϊλάνδη με 61 ώρες χαμένες κατά μέσο όρο σε μποτιλιαρίσματα. Ακολουθούν η Κολομβία και η Ινδονησία με 47 ώρες, και η Ρωσία μαζί με τις ΗΠΑ, με 42 ώρες. Η Τουρκία είναι στη 10η θέση παγκοσμίως, με 34 χαμένες ώρες το 2016.

Η Κωνσταντινούπολη είναι στη 17η θέση παγκοσμίως σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ η Αθήνα και η Ελλάδα δεν φαίνονται πουθενά στους δημοσιευμένους πίνακες.

Έχει και τα καλά της η κρίση;

[Πηγή: INRIX Scorecard]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube