Λονδίνο: Βαρύ τέλος στάθμευσης σε όλα τα ντίζελ

Λονδίνο: Βαρύ τέλος στάθμευσης σε όλα τα ντίζελ

Το Λονδίνο ήταν ήδη μια πόλη εξαιρετικά εχθρική προς το αυτοκίνητο εδώ και κάμποσα χρόνια με την εγκατάσταση διοδίων εισόδου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Αλλά κάποιες συνοικίες το πήγαν ακόμη πιο μακριά με μια νέα επιβάρυνση που ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ντίζελ, ανεξάρτητα από την ηλικία τους: Δύο επιπλέον στερλίνες… ανά ώρα!

Όπως καταλαβαίνετε, το να κυκλοφορείς και να σταθμεύεις στο Λονδίνο ήταν ήδη ακριβό, αλλά πλέον αυτοί που αποφασίζουν να παρκάρουν στα βόρεια της πρωτεύουσας ρισκάρουν να ξανακάνουν το κουμάντο τους. Ο δήμος του Islington ψήφισε νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο στόχος; Η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με πογκρόμ των ντίζελ. Όλων των ντίζελ!

Αυτή η η περιοχή είναι μάλιστα μία από τις πιο μολυσμένες από ολόκληρη τη βρετανική πρωτεύουσα και οι δημόσιες αρχές θέλουν ένα ριζοσπαστικό μέτρο κατά της κυκλοφορίας των ντίζελ. Για να χτυπήσει εκεί που πονάει, δηλαδή στο πορτοφόλι, το Islington αποφάσισε να εισαγάγει επιπλέον χρέωση £2 ανά ώρα, επιπλέον της αρχικής τιμής στάθμευσης, η οποία κυμαίνεται από £1,2 έως £6 την ώρα, ανάλογα με τους χώρους στάθμευσης.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν θέλησαν να κάνουν διάκριση μεταξύ παλαιών και νέων πετρελαιοκινητήρων. Πιστεύουν ότι είναι γενικά ο κινητήρας από μόνος είναι αυτός που πρέπει να καταπολεμηθεί και ότι οι εκπομπές των οξειδίων του αζώτου δεν είναι ανεκτές σε σύγκριση με το βενζινοκινητήρα. Η νέα επιβάρυνση έχει ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι των ιδιοκτητών ντίζελ, ειδικά των δημοτών του Islington, δεδομένου ότι οι πληρώνουν ήδη έναν ειδικό φόρο εάν διαθέτουν όχημα ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Λονδίνο: Χρέωση £10 για τα παλιά αυτοκίνητα στο κέντρο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube