Loco Hauk: Ένα 6τροχο, ατμοκίνητο Jeep Wrangler, [video]

Loco Hauk: Ένα 6τροχο, ατμοκίνητο Jeep Wrangler, [video]

Μπορείς να είσαι σίγουρος πως έχεις φτιάξει κάτι πραγματικά ξεχωριστό, όταν οι έξι τροχοί του Jeep Wrangler σου δεν είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του.

Η αμερικανική Haux Designs φημίζεται για τις εντυπωσιακές μετατροπές της με βάση το Jeep Wrangler, όμως το τελευταίο της δημιούργημα είναι ακραίο ακόμα και για τα δικά της δεδομένα.

Πρόκειται για ένα Wrangler του 2008 με αυξημένο μήκος κατά 1,2 m περίπου και διπλό πίσω άξονα, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των τροχών του σε έξι. Με τα τεράστια λάστιχα διαστάσεων 41.5x13.50R17 που φοράει είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακό, όμως κοιτάζοντάς το δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις ότι στο πίσω μέρος φαίνεται να έχει ενσωματωμένο ένα βυτίο. Μήπως φτιάχτηκε για να χρησιμοποιηθεί ως βυτιοφόρο για δύσβατα εδάφη; Όχι, αφού η πραγματικότητα για άλλη μια φορά ξεπερνά τη φαντασία.

Κάτω από το καπό αυτού του Jeep δεν βρίσκεται κανένα μοτέρ της συμβατικής γκάμας του, ούτε και ο V8 της Chevrolet ή κάποιος κινητήρας της Cummins, που η Haux Designs χρησιμοποιεί σε άλλα project της. Αντίθετα, φοράει μια… ατμομηχανή του 1960, διάταξης V4, που αποδίδει κάπου 130-140 PS αλλά και… 345 kgm ροπή. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου λοιπόν βρίσκεται ένα ντεπόζιτο νερού χωρητικότητας 210 lt, ενώ άλλα 75 lt υπάρχουν στο boiler. Η θέρμανση του boiler γίνεται με την καύση κηροζίνης, η οποία αποθηκεύεται στο συμβατικό ρεζερβουάρ των 60 lt του Wrangler.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler 2018

Για τη μετάδοση του Loco Hauk, όπως ονομάζεται το περίεργο κατασκεύασμα, χρησιμοποιείται το εργοστασιακό κιβώτιο, στο οποίο όμως είναι λειτουργικές μόνο δύο σχέσεις και η όπισθεν. Το συνολικό βάρος φτάνει τους… έξι τόνους και η τελική ταχύτητα δεν περνά τα 100 km/h, με το boiler στη μέγιστη πίεση. Με πίεση 500 psi πετυχαίνει τη μέγιστη οικονομία καυσίμου, δηλαδή νερού, όμως ακόμα και τότε, ολόκληρη η ποσότητα νερού που κουβαλάει δεν αρκεί για να κάνει πάνω από 2,5 km...



Αντικειμενικά, κανένας δεν έχει λόγο να κάνει έτσι ένα Jeep Wrangler, ούτε και κανένα άλλο αυτοκίνητο, φυσικά. Είναι όμως τόσο ξεχωριστό που φτάνει να γίνει cool. Και σίγουρα ο δημιουργός του, ο Kenny Hauk, έχει έτοιμη την απάντηση για όποιον ίσως τον ρωτήσει γιατί το έκανε: «γιατί όχι;».

[Πηγές: Carscoops, FourWheeler]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube