LEGO Gymkhana 3: Drift με το DS3 WRC του Loeb [video]

LEGO Gymkhana 3: Drift με το DS3 WRC του Loeb [video]

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αλλά ακόμη πιο τρελό είναι το backstage και η ιστορία για το πώς γυρίστηκε.

Ένας θαυμαστής του Sébastien Loeb, λάτρης των Gymkhana του Ken Block και φανατικός των LEGO έφτιαξε αυτό το υπέροχο video. Με το DS3 WRC του Γάλλου να κάνει τρομερά άλματα και οριακά drift σε μια απαιτητική διαδρομή. Στο σαλόνι, στην κουζίνα και στον κήπο του σπιτιού του.

Δείτε ακόμη Ferrari F1 από LEGO σε φυσικό μέγεθος [video]

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τρομερά εντυπωσιακό. Στο video εκτός από το αυτοκίνητο του Γάλλου εννιά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή πρωταγωνιστεί και ένα φορτηγό, ως ράμπα για τα άλματα. Πέρα από την έτσι κι αλλιώς πολύπλοκη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων, το πραγματικό «χάσιμο» είναι η διαδικασία της βιντεοσκόπησης.

Δείτε ακόμη Εξάρι κιβώτιο από LEGO. Και δουλεύει [video]

Όπως εξηγεί ο δημιουργός σε ένα δεύτερο video backstage, πριν αρχίσει το γύρισμα έφτιαξε ένα storyboard με τις σκηνές. Τα σκιτσαρισμένα στο χέρι καρέ, φτιαγμένα ένα ένα, όπως φαίνονται στο video, είναι έργο τέχνης από μόνα τους. Και μεγάλος μπελάς. Για το γύρισμα, χρησιμοποίησε κάμερες GoPro αλλά και ειδικούς κινούμενους υδραυλικούς μηχανισμούς, φτιαγμένους επίσης με LEGO. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι έστησε ένα υπό κλίμακα κινηματογραφικό συνεργείο σαν αυτά που γυρίζουν τις σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα στις ταινίες δράσεις. Προφανώς χρειάστηκε ιδιαίτερη εξάσκηση στην οδήγηση αλλά και πολύ ψάξιμο στα «κάδρα» ώστε να πετύχει τα εντυπωσιακά πλάνα. Ο καθαρός χρόνος γυρισμάτων ήταν 15 ώρες κατά την διάρκεια των οποίων προέκυψαν 430 αρχεία. Και μετά ήρθε η ώρα του μοντάζ. Εκτός από δεινός συναρμολογητής LEGO και οδηγός τηλεκατευθυνόμενου, πρέπει να είσαι και άριστος γνώστης και χειριστής των επαγγελματικών software για video editing για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα. Απολαύστε το.

Πηγή Anto Lego Creations

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube