Λαμπάδιασε αυτοκίνητο με παιδιά που κοιμούνταν [video]

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο με παιδιά που κοιμούνταν [video]

Ένα Ford SUV λαμπάδιασε κατά τον ανεφοδιασμό του σε πρατήριο βενζίνης με δύο παιδιά να κοιμούνται στο εσωτερικό του.

Το περιστατικό, του οποίου το video έχει γίνει viral, εξελίχτηκε στο Muscat, στο Oman, όπου ο Mohammed Al Hashmi αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του έσωσε τη ζωή δύο παιδιών.

Ο Mohammed Al Hashmi, άνεργος και πατέρας πέντε παιδιών, μπορεί, διηγείται ο ίδιος την ιστορία.

«Δεν μπορούσα να κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια. Είδα έναν άνθρωπο να τρέχει αλλόφρων, φωνάζοντας ότι τα παιδιά του ήταν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο. Σκέφτηκα ότι αν δεν έκανα κάτι γι’ αυτά τα παιδιά δεν θα ήμουν άξιος να ζω με τα δικά μου».

Ο Al Hashmi ρίχτηκε λοιπόν στη μάχη για να σώσει τα παιδιά από το φλεγόμενο αυτοκίνητο σε ένα πρατήριο καυσίμων στη Sur, την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι στις 13:30 τοπική ώρα.

Ο Mohammed Al Hashmi άνοιξε την πόρτα του οδηγού, αλλά δεν μπορούσε να δει τα παιδιά. Την ίδια στιγμή το προσωπικό του πρατηρίου έριχνε στην καμπίνα με τους πυροσβεστήρες. Δεν μπορούσε να δει τίποτα, οπότε άρχισε να ψάχνει να τα βρει ψηλαφητά. «Κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο άγγιξα ένα παιδί. Με κάποιο τρόπο το τράβηξα έξω και είδα ότι ήταν ένα αγοράκι», είπε ο Al Hashmi.

«Στη συνέχεια έμαθα ότι βρισκόταν στην καμπίνα ακόμα ένα κορίτσι. Κατάφερα να μπω στο εσωτερικό από το κάθισμα του οδηγού. Ήταν σχεδόν αδύνατον να αναπνεύσεις. Το κοριτσάκι είχε λουφάξει στα πάτωμα εμπρός από το πίσω κάθισμα. Τα πάντα καίγονταν. Την τράβηξα έξω. Ευχαριστώ το θεό που μου έδωσε τη δύναμη να το κάνω», συμπλήρωσε ο Al Hashmi.

Ύστερα από τη διάσωση και των δύο παιδιών, ο Al Hashmi διακόμισε με το αυτοκίνητό του τα δύο παιδιά και τον πατέρα τους στο νοσοκομείο. Πηγές από το νοσηλευτικό ίδρυμα ανέφεραν ότι και τα δύο παιδιά έχουν εγκαύματα. Το αγοράκι σε ποσοστό 30% και το κοριτσάκι στο 50% και γι’ αυτό μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα.

Ως αιτία της ανάφλεξης αναφέρεται ο φορτιστής του κινητού τηλεφώνου και πιθανόν η μίζα που είχε αφήσει ο πατέρας στη θέση ACC προκειμένου να φορτίζει το κινητό του.

[Πηγή liveleak και Times of Oman]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube