Κόντρα Giulia Quadrifoglio vs ΒΜW M3. Άλλη μία… [video]

Κόντρα Giulia Quadrifoglio vs ΒΜW M3. Άλλη μία… [video]

Κόντρα από στάση, τέρμα γκάζι, για Giulia Quadrifoglio και BMW Μ3. Θέμα γοήτρου και όχι μόνο. Ήταν και μια Cadillac εκεί, γιατί κάποιος πρέπει να είναι τρίτος.

Η Giulia δημιουργήθηκε για να κοντράρει την ΒΜW Σειρά 3 σε κάθε επίπεδο. Πάνω από όλα, στις κορυφαίες εκδόσεις. Quadrifoglio vs Μ3 Competition Package, λοιπόν. Εντάξει, ήταν και μια Cadiallac εκεί αλλά who cares.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις δύο κορυφαίες εκδόσεις των σπορ σεντάν της Alfa και της BMW να κοντράρονται. Η Giulia Quadrifoglio έχει γράψει έναν υπερχρόνο στο Nurburgring κερδίζοντας κατά κράτος την BMW M3, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και σε λιγότερο εμβληματικές πίστες, όπου διάφορα Μέσα έχουν υποβάλλει σε απευθείας σύγκριση τα δύο αυτοκίνητα. Εδώ, έχουμε μια κόντρα στην ευθεία, έναν άτυπο αγώνα dragster ή μια κοντρα σε φανάρι, αν προτιμάτε.

To Competition Package της BMW περιλαμβάνει μηχανολογικές κι αισθητικές αναβαθμίσεις. Ο κινητήρας αποδίδει 450 ίππους αντί για 431, χωρίς να γίνεται λόγος για διαφοροποίηση στη ροπή. Οι 19 έξτρα ίπποι βελτιώνουν το χρόνο για τα 0-100 km/h κατά 0,1” σε όλες τις εκδόσεις, κάτι που σημαίνει ότι πλέον οι BMW M3 και M4 Coupé με το κιβώτιο M-DCT κάνουν ένα «ξερό» 4άρι και με το 6άρι χειροκίνητο 4,2”.

Το Competition Package περιλαμβάνει και μια βελτιωμένη έκδοση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης. Εκτός από το λογισμικό της, διαφορετικά είναι επίσης τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές. Ρυθμισμένο ξανά επάνω στις νέες παραμέτρους είναι και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Active M Differential καθώς επίσης και ο έλεγχος της ευστάθειας.

Η Giulia είναι προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, το highlight ωστόσο δεν είναι άλλο από τον αλουμινένιο biturbo V6 των 2,9 lt που αποδίδει 510 ίππους και 61,2 kgm. Η Alfa Romeo λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογικές καινοτομίες από τη Ferrari και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Είναι ζωντανός από χαμηλά και ακούγεται ωραία, ενώ όσο πιο κοντά στις 7.000 rpm του κόφτη τον ανεβάζεις εσύ, τόσο πιο ψηλά σε ανεβάζει κι εκείνος.

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η δύναμη είναι αρκετή για 0-100 km/h σε μόλις 3,9” και τελική 307 (!) km/h.

Όταν πρωτοπαρουσίασε τη νέα ATS-V η Cadillac είχε πει πως ο διτούρμπινος V6 των 3,6 lt απέδιδε 460 ίππους και 61,5 kgm ροπής. Ό,τι έπρεπε ώστε να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως η BMW M3 και η Mercedes-AMG C63 S. Τελικά η εταιρεία ανακοίνωσε πως το μοτέρ πιστοποιήθηκε στους 470 ίππους (SAE), με τη ροπή να παραμένει ίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος για τα 0-100 km/h σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι 3,9” και η τελική 304 km/h.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube