Κλεμμένη Chevrolet Corvette βρέθηκε μετά από 33 χρόνια [video]

Κλεμμένη Chevrolet Corvette βρέθηκε μετά από 33 χρόνια [video]

Ο 71χρονος George Talley δεν περίμενε με τίποτα να επιστρέψει στα χέρια του η κλεμμένη από το 1981 Corvette του σχεδόν μισή ζωή αργότερα.

Ήταν 13 Ιουνίου του 1981 όταν ο George Talley πάρκαρε για τελευταία φορά τη Chevrolet Corvette του 1979 που είχε στην κατοχή του σε έναν δρόμο του Detroit.

Αμέσως μετά κάποιοι έκλεψαν το αυτοκίνητο και η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει κανένα ίχνος του τους επόμενους μήνες ή χρόνια. Αυτό ίσχυε μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν του αποκάλυψαν ότι η Corvette του βρέθηκε!

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε λειτουργική κατάσταση και με 47.000 μίλια (75.600 km) στο οδόμετρο στην πόλη Hattiesburg του Mississippi, περίπου 1.600 km νοτιότερα από το Detroit. Οπότε, παρότι ήταν διαθέσιμο να το παραλάβει όποτε ήθελε, υπήρχε η μικρή λεπτομέρεια του τεράστιου κόστους μεταφοράς του στο Detroit. Αλλά σε αυτό εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός η General Motors.



Φαίνεται ότι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM Mark Reuss συγκινήθηκε από την ιστορία της Corvette του κ. Talley. Ή είδε μια καλή ευκαιρία διαφήμισης της αμερικανικής φίρμας μέσω αυτής. Ο ίδιος πάντως δήλωσε: «Η ιστορία του George με έκανε να χαμογελάσω. Επειδή είμαι κι εγώ ιδιοκτήτης Corvette εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζω πόσο σε παθιάζει αυτό το αυτοκίνητο. Και ήξερα ότι το σπίτι αυτής της Corvette είναι το Detroit, με τον νόμιμο ιδιοκτήτη της, και ότι μπορούσαμε να το προσφέρουμε αυτό».

Έτσι με πρωτοβουλία του Reuss η General Motors ανέλαβε τα έξοδα μεταφοράς κι έτσι χτες το αυτοκίνητο επεστράφη στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, 33 χρόνια μετά από την τελευταία τους συνάντηση:

[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube