Κινήσεις αναβίωσης της Innocenti

Κινήσεις αναβίωσης της Innocenti

Η Innocenti θα μπορούσε να επιστρέψει στην αγορά, υπό νέα διοίκηση προφανώς.

Πάνε περισσότερα από 20 χρόνια που η Innocenti έχει πάψει να είναι ενεργή. Ωστόσο, μέσα από την Ιταλία αναφέρουν ότι η μάρκα θα μπορούσε να λανσαριστεί ξανά στην αγορά.

Η Innocenti εξειδικεύονταν στα μικρά αυτοκίνητα, με ιδιαίτερο στιλ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το είδος των αυτοκινήτων που θα μπορούσε να πουλά στη σύνθετη σύγχρονη αγορά. Η πρόθεση πάντως να αναβιώσει υπάρχει. Το Autodato αναφέρει ότι η εταιρεία έχει στήσει αρχηγείο στο Palermo, αλλά καμία άλλη πληροφορία σχετικά με τις ιδέες της και την κατεύθυνση που σκοπεύει να ακολουθήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Autobianchi A112 1969-1986

Η μάρκα είχε ξεκινήσει το 1920 από τον Ferdinando Innocenti φτιάχνοντας βέσπες Lambretta και κάποια αυτοκίνητα, με ρίζες στα BMC. Η βασική δραστηριότητα της εταιρείας στην αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε όταν συναρμολογούσε ΜΙΝΙ, από το 1961 ως το 1976. Και συνεχίστηκε με δικά της μοντέλα βασισμένα σε πλατφόρμες και μηχανικά μέρη της British Leyland. Η Innocenti έκλεισε το ’96, έξι χρόνια ύστερα από την εξαγορά από την FIAT.

Δεν είναι γνωστό αν και πάλι η εταιρεία θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ή σκοπεύει να εξελίξει μοντέλα από την αρχή, πράγμα πολύ πιο δύσκολο και ακριβό. Η οικογένεια Perrota και τρεις ακόμη συνέταιροι υποστηρίζουν το εγχείρημα. Είναι η Industrie Riunite SpA, η Finambiente Group SpA και η Euro Mobile International BV. Οι δύο πρώτες είναι ιταλικές εταιρείες, η τρίτη ολλανδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμή: Autobianchi Α112 Abarth

Η μάρκα πέρασε στη «Nuova Innocenti» εποχή όταν την αγόρασε ο Alejandro de Tomaso το 1976 και φαινόταν ότι θα δώσει μια δυναμική. Αλλά η δεκαετία του ’90 ήταν πολύ δύσκολη για τη βασανισμένη μικρή φίρμα. Το τελευταίο μοντέλο που έβγαλε ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο βασισμένο στο FIAT Uno, το οποίο επίσης βαφτίστηκε και Yugo Koral, ενώ έφτιαχνε και μια επιμηκυμένη έκδοση του κλασικού MINI με κινητήρα Daihatsu.

[Πηγή Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube