Κατασκευάζοντας στο χέρι το Italdesign Zerouno [video]

Κατασκευάζοντας στο χέρι το Italdesign Zerouno [video]

Φουτουριστική σχεδίαση και τεχνολογία, αλλά παραδοσιακός τρόπος κατασκευής. Το χθες και το αύριο συναντιούται στο Italdesign Zerouno.

Μπορεί να βασίζεται στα μηχανικά μέρη του R8 και της Huracan, αλλά κοστίζει υπερδιπλάσια του Audi και της Lamborghini. Γιατί πολύ απλά το Italdesign Zerouno είναι ένα πρωτότυπο που θα παραχθεί σε πολύ λίγα αντίτυπα, κατασκευασμένα στο χέρι.

Το αυτοκίνητο φορά τον ίδιο V10 5,2 λίτρων με απόδοση 610 ίππων και το ίδιο σύστημα μετάδοσης με το R8 και την Huracan. Από εκεί και πέρα όμως η Italdesign Automobili Speciali επαναπροσδιορίζει την έννοια του χειροποίητου στην εποχή μας. Ο πολύ μικρός όγκος παραγωγής επιτρέπει την κατασκευή κομμάτι-κομμάτι, από εξειδικευμένους τεχνίτες που δίνουν στα υλικά σχήμα και ψυχή. Μάλιστα, επειδή κάθε αυτοκίνητο ράβεται σαν κοστούμι στα μέτρα του ιδιοκτήτη, η εταιρεία μπορεί να ικανοποιήσει ιδιαίτερες επιθυμίες κάθε ενός από αυτούς, πράγμα που δεν θα μπορούσε να γίνει σε μια γραμμή παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Italdesign Zerouno αναβιώνει την παράδοση της ιταλικής carozzeria


Στο video βλέπουμε τους σχεδιαστές να δημιουργούν στον υπολογιστή και εκεί να δοκιμάζουν σε προγράμματα προσομοίωσης την στρεπτική ακαμψία. Αυτή όμως ίσως να είναι και η μόνη σύμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας. Δεν υπάρχουν ρομπότ ή αυτόματα μηχανήματα. Βλέπουμε τους τεχνίτες να στρώνουν τα φύλλα ανθρακονήματος στο καλούπι, να μετρούν και να ανοίγουν τις τρύπες, να βιδώνουν και να σφίγγουν τις βίδες, να προσαρμόζουν τα μηχανικά μέρη συμπληρώνοντας αυτό το σύνθετο πάζλ, όλα στο χέρι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Italdesign Zerouno στους δρόμους της California

Ο χρόνος φαίνεται να κυλά αργά στις εγκαταστάσεις της Italdesign. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους ενοχλεί. Κάθε άλλο. Έτσι κι αλλιώς θα φτιάξουν μόλις 5 αυτοκίνητα για πελάτες. Και κάθε λεπτό που κυλά πληρώνεται αρκετές χιλιάδες ευρώ.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube