Κασκαντέρ κατά λάθος! [video]

Κασκαντέρ κατά λάθος! [video]

O Κινέζος οδηγός του Mazda CX-3 κατάφερε να το οδηγήσει στους δύο τροχούς – κάτι που επαγγελματίες κασκαντέρ χρειάζονται χρόνια προπόνησης για να πετύχουν.

Τύφλα να έχει ο θρυλικός Rémy Julienne ή, για να έρθουμε στο σήμερα, ο Mark Higgins!

Είναι σίγουρο ότι, ακόμα και αυτοί, δεν θα τα κατάφερναν τόσο καλά με την πρώτη τους προσπάθεια.

Τώρα, το πώς έγινε αυτό το ακροβατικό δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα, αφού το video έχει διάρκεια μόνο 15 δευτερολέπτων και δεν έχει ήχο, οπότε δεν δίνει την εξήγηση.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι τα δύο αυτοκίνητα ακούμπησαν μεταξύ τους, όμως δεν βλέπουμε κραδασμό από χτύπημα, οπότε συμπεραίνουμε ότι μάλλον ο οδηγός του Mazda έκανε απότομο αποφευκτικό ελιγμό για να μη χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο στη συμβολή των δύο δρόμων.

Το γεγονός είναι ότι το crossover, με το σχετικά ψηλό κέντρο βάρους του, σηκώθηκε στους δύο τροχούς με την απότομη τιμονιά. Και ο οδηγός του, σίγουρα από τύχη, κράτησε το τιμόνι σταθερό μέχρι το αυτοκίνητο να προσγειωθεί ομαλά στους τέσσερις τροχούς του, λίγες δεκάδες μέτρα αργότερα.

Το παράξενο είναι ότι ο Κινέζος οδηγός ούτε καν έκοψε ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του σαν να μην είχε συμβεί τίποτε! Κι αυτό συνηγορεί στην υπόθεση ότι τα δύο αυτοκίνητα δεν ακούμπησαν μεταξύ τους.

Πάντως, αν κάποιος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ψάχνει έναν φτηνό κασκαντέρ, ας κοιτάξει κατά Hong Kong μεριά…

Και για να είστε πληροφορημένοι, θα σας πούμε ότι, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, η μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανυθεί από αυτοκίνητο στους δύο πλευρικούς τροχούς είναι 371,06 km, από τον Iταλό Michele Pilia, στο στάδιο Sant’ Elia, το 2009, με μια BMW 316 E30 εφοδιασμένη με διπλά ρεζερβουάρ βενζίνης.

Μια άλλη BMW κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης ταχύτητας, με 186,29 km/h σε δύο τροχούς, ενώ ένα Nissan Juke Nismo έχει σημειώσει την υψηλότερη μέση ταχύτητα σε απόσταση ενός μιλίου (1,609 km).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube