Και άλλο ρεκόρ για το νέο Range Rover Sport [video]

Και άλλο ρεκόρ για το νέο Range Rover Sport [video]

Αυτή τη φορά το ρεκόρ αφορούσε την διάσχιση της ερήμου Rub' al Khali.

Το νέο Range Rover Sport σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο οχήματος που έχει καταγραφεί ποτέ για την διάσχιση της ερήμου Rub' al Khali στην αραβική χερσόνησο. Η Rub' al Khali είναι η μεγαλύτερη αμμώδης έρημος και η δεύτερη μεγαλύτερη του πλανήτη και «πατάει» πάνω σε τέσσερα κράτη (Σ.Α., Ομάν, Υεμένη και Η.Α.Ε.), και αποτελεί έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους για την ζωή, καθώς η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνά τους 50ο C.

Το επιτελείο που είχε αναλάβει το εγχείρημα κατάφερε να διασχίσει την έρημο Rub' al Khali από το Wadi Adda Wasir της Σαουδικής Αραβίας μέχρι τα σύνορα με τα Αραβικά Εμιράτα σε 10 ώρες και 22 λεπτά, διανύοντας μια απόσταση 849 km με μέση ωριαία ταχύτητα 81,87 km/h.

Το ρεκόρ επετεύχθη με ένα Range Rover Sport V8 S/C παραγωγής, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Η μόνη μετατροπή που υπέστη ήταν η τοποθέτηση μιας προστατευτικής ποδιάς στο πάτωμά του. Οδηγός ήταν ο 47χρονος Ισπανός Moi Torrallardona με 10ετή εμπειρία στον αγώνα του Dakar.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι το δεύτερο που πέτυχε το νέο Range Rover Sport με το λανσάρισμά του την φετινή χρονιά, καθώς πριν λίγο καιρό «έγραψε» τον ταχύτερο χρόνο για SUV στην ανάβαση του Pikes Peak.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube