Το Jeep Grand Cherokee που περνάει τις 918 Spyder [video]

Το Jeep Grand Cherokee που περνάει τις 918 Spyder [video]

Η Porsche 918 Spyder είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, όμως ένα Jeep Grand Cherokee SRT8 με πάνω από 1.600 PS, είναι ακόμα γρηγορότερο.

Στα dragster, οι οδηγοί συνήθως προσπαθούν να γλιτώσουν από κάθε περιττό γραμμάριο βάρους. Υπάρχουν όμως και όσοι δεν ασχολούνται με δίαιτες, και απλώς ανεβάζουν την πίεση.

Ένα τέτοιο αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι σίγουρα ο οδηγός αυτού του μαύρου Jeep Grand Cherokee SRT8 που εμφανίστηκε σε event της Wannagofast, στο Clayton της Georgia. Άλλωστε όση δίαιτα και να έκανε, και πάλι θα ήταν πιθανότατα το βαρύτερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης, μακράν. Οπότε, οι μόνες επεμβάσεις που έκανε ήταν η κάλυψη της μάσκας και των αρμών του αμαξώματος με κολλητική ταινία, για καλύτερη αεροδυναμική. Κατά τα άλλα ασχολήθηκε με τον κινητήρα.

Ο 6.2 ΗΕΜΙ φόρεσε μια κτηνώδη τουρμπίνα, και με πίεση 1,5 bar έδειξε στο δυναμόμετρο 1.431 PS. Τη συγκεκριμένη μέρα όμως στον διάδρομο του Heaven’s Landing Air Strip, το αυτοκίνητο δούλευε με την πίεση σχεδόν στα 1,9 bar, κάτι που μεταφράζεται σε ισχύ μεταξύ 1.600 και 1.800 PS. Ο στόχος ήταν να σπάσει το άτυπο φράγμα των 180 mph (289,6 km/h) στο μισό μίλι από στάση (804 m).

Στην κόντρα με την Porsche 918 Spyder μπορεί να κατάφερε να νικήσει, πέτυχε όμως μέγιστη ταχύτητα «μόνο» 175,5 mph (282,4 km/h). Με μερικές ακόμα προσπάθειες, και αφού είχε περάσει μεταξύ άλλων ένα Nissan GT-R και μια Chevrolet Corvette C7, τελικά πέτυχε το στόχο του. Το ραντάρ της πίστας έγραψε 180,28 mph, ήτοι 290,13 km/h, νούμερο που σύμφωνα με τον οδηγό του Jeep αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube