To J-turn του βγήκε ξινό [video]

To J-turn του βγήκε ξινό [video]

Προσπάθησε να κάνει στροφή 180º, όπως αυτές για τις οποίες εκπαιδεύονται αυτοί που οδηγούν ως ασφάλεια υψηλών προσώπων, αλλά φευ…

Ο ιδιοκτήτης αυτού του Range Rover θα το ξανασκεφτεί δύο φορές πριν προσπαθήσει να κάνει κασκαντεριλίκια τύπου blockbuster του Hollywood.

Το κλιπάκι που κατέγραψε οικιακή κάμερα παρακολούθησης δείχνει το 4x4 του δυστυχούς φίλου μας σε μια στάση ελάχιστα ακαδημαϊκή. Η μισή περιστροφή, γνωστή και ως J-turn είναι μια θεαματική φιγούρα που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε φιλμ καταδίωξης με αυτοκίνητα. Η μανούβρα συνίσταται στο να έρχεσαι με την όπισθεν και γκαζωμένος, πριν κόψεις απότομα το τιμόνι (και μάλιστα φρενάροντας δυνατά –στο DRIVE το μάθαμε σε course στη Σουηδία από τη Volvo) για να τοποθετήσεις το αυτοκίνητο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Περιττό βέβαια να πούμε ότι ένα βαρύ και ψηλό 4x4 δεν είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τέτοια μανούβρα, ειδικά όταν πετυχαίνεις και το κράσπεδο του πεζοδρομίου στο διάβα σου. 

 

Κάτι που ο οδηγός αυτού του Range Rover τρίτης γενιάς το πλήρωσε κομμάτι ακριβά για να το μάθει. Το οπτικό υλικό που κατέγραψε η κάμερα ενός σπιτιού κοντά στον τόπο που έγινε το ατύχημα, δείχνει το βρετανικό SUV να αγωνίζεται να κρατήσει και τους τέσσερις τροχούς του στην άσφαλτο πριν βρεθεί να σέρνεται με την οροφή και να ξανακάθεται στα τέσσερα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε δυνατό φρενάρισμα αντιληφθήκαμε στο video. Το αποτέλεσμα εκτός από τη φαναρτζοδουλειά ήταν όλη η «τζαμαρία» σπασμένη και το περιεχόμενο του πορτμπαγκάζ σκορπισμένο στη ράμπα του πάρκινγκ. Πάλι καλά που δεν βρισκόταν κάποιος στο πεζοδρόμιο ή στη ράμπα του γκαράζ για να θρηνήσουμε και θύματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube