Ισόβια στον πατέρα που άφησε το παιδί του να πεθάνει στο αυτοκίνητο που «έβραζε»

Ισόβια στον πατέρα που άφησε το παιδί του να πεθάνει στο αυτοκίνητο που «έβραζε»

Οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο ειδεχθούς δολοφονίας και κακουργηματικής ανθρωποκτονίας και δεν του αναγνώρισαν το δικαίωμα της έφεσης.

O Justin Ross Harris, που δικάστηκε για φόνο επειδή άφησε τον 22 μηνών γιό του Cooper μέσα στο αυτοκίνητο που «έβρασε» από τη ζέστη, καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά χωρίς τη δυνατότητα έφεσης, αναφέρει το Associated Press.

Οι ένορκοι πιστεύουν ότι ο Harris, που έκανε sexting ενώ το παιδί του πέθαινε από υπερθερμία, σκότωσε το γιό του εκ προθέσεως. Αντί να επιληφθεί για τη μεταφορά του Cooper στον παιδικό σταθμό, ο 36χρονος πατέρας τον άφησε μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα Hyundai Tucson, έξω από το γραφείο του στα περίχωρα της Atlanta, όπου η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 30 ºC. Μέσα στο αυτοκίνητο, η θερμοκρασία υπό τέτοιες εξωτερικές συνθήκες ανεβαίνει μέχρι και τους 55 ºC.

H ιστορία εξελίχτηκε σε ιδιαίτερα παράξενη, καθώς οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία πως ο Harris έκανε sexting με αρκετές γυναίκες, ενώ ο γιός του βρισκόταν στο αυτοκίνητο, μεταξύ των οποίων μια πόρνη και μια ανήλικη, αναφέρει το AP.

Ο Harris βρέθηκε ακόμη ότι επισκέφθηκε fora που σχετίζονται με το πώς να απαλλαγείς από τα παιδιά σου και τρόπους θανάτου των ανθρώπων, ενώ γουγκλάρισε «ηλικία συναίνεσης για την πολιτεία της Georgia» και «πώς να επιβιώσεις στη φυλακή», σύμφωνα με το Jezebel. Οι ερευνητές ξεκαθάρισαν ότι ο Harris ήθελε να απαλλαχτεί από τις ευθύνες του ως πατέρα.

Το ενδιαφέρον πολλών τοπικών και εθνικών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ ανάγκασαν τη δικαστή Mary Staley Clark του Cobb County Superior Court να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Harris για τη μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης από την Κομητεία Cobb, όπου πέθανε ο Cooper, στην Κομητεία Glenn, προκειμένου να έχει μια δίκαιη δίκη, σύμφωνα με το AP. Ύστερα από την παρέλευση ενός μήνα από την εξέταση των πειστηρίων και των καταθέσεων και τεσσάρων ημερών συσκέψεων, οι ένορκοι βρήκαν τον Harris ένοχο ειδεχθούς δολοφονίας, κακουργηματικής ανθρωποκτονίας και αποστολής άσεμνου φωτογραφικού υλικού και μηνυμάτων σε ανήλικη.

Ο Harris αρχικά προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι ξέχασε το παιδί, αλλά μιας και το Tucson του δεν είχε rear-view camera είναι εξαιρετικά απίθανο να μην κοίταξε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής και κατά το παρκάρισμα από τον εσωτερικό καθρέφτη, οπότε και θα έβλεπε τον Cooper.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube