Ηλεκτροκίνητοι ταχυδρόμοι στη Νορβηγία

Ηλεκτροκίνητοι ταχυδρόμοι στη Νορβηγία

Η Renault θα παραδώσει 240 απολύτως ηλεκτρικά Kangoo Maxi Z.E. στην Posten, δηλαδή στα νορβηγικά ΕΛ.ΤΑ.

Η νορβηγική ταχυδρομική υπηρεσία προχώρησε στην παραγγελία 240 Renault Kangoo Maxi Z.E.. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγγελίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Με μέγιστη αυτονομία 170 km ή 80 έως 125 km σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, το συγκεκριμένο επαγγελματικό όχημα ταιριάζει άριστα στις καθημερινές ανάγκες πολλών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της νορβηγικής εταιρίας, τα Kangoo θα χρησιμοποιούνται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ώστε να μεγιστοποιείται το όφελος από τον περιορισμό των ρύπων. 


 
Η Posten έχει ήδη ένα στόλο από 900 ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, ποδήλατα ή ATV), και με τη νέα επένδυση στοχεύει σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% μέχρι το 2020. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ίδια ευθύνεται για το 1% των εκπομπών CO2 συνολικά στη Νορβηγία. 
 


Τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν ανέβει σημαντικά στη Νορβηγία, ως αποτέλεσμα των κινήτρων για την απόκτηση και χρήση τους. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, από τα τέλη κυκλοφορίας, δεν πληρώνουν διόδια και έχουν δικαίωμα να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες. Ενδεικτικά, το 2015 τα ηλεκτρικά μοντέλα αποτελούν το 20% των συνολικών πωλήσεων
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube