Ηλεκτρικό ποδήλατο… κάργκο από την Toyota

Ηλεκτρικό ποδήλατο… κάργκο από την Toyota

Παρότι Νο 1 στον κόσμο στις πωλήσεις αυτοκινήτων, η Toyota δεν επαναπαύεται. Μέσω της γαλλικής θυγατρικής της, θα λανσάρει επίσης το πρώτο της ποδήλατο-κάργκο στην αγορά.

DOUZE Cycles x La mobilité Toyota

Αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Toyota France και της DOUZE Cycles, αυτό το δίτροχο που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γαλλία θα διατίθεται στην αγορά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε 270 αντιπροσωπείες της Toyota με τιμή περίπου 6.000 ευρώ.

Με τη φιλοδοξία να εξελίξει ένα βιώσιμο μεταφορικό μέσο γενικής κινητικότητας, η Toyota France σχεδίασε σε συνεργασία με την DOUZE Cycles, εταιρεία ειδική σε αυτού του είδους τα δίκυκλα με έδρα κοντά στη Dijon, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό ποδήλατο-κάργκο ή ποδήλατο-βαν, αν θέλετε, που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία.

Εξοπλισμένο με κινητήρα 250 W της Yamaha και ικανό να μεταφέρει έως και τρία παιδιά, το DOUZE Cycles x La mobilité Toyota μπορεί αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 25 km/h.

DOUZE Cycles x La mobilité Toyota

Εύκολο στη χρήση και με κλασικό σχεδιασμό, αυτό το ποδήλατο μεταφοράς φορτίου υποτίθεται ότι θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες οικογενειών με παιδιά, είτε οι γονείς είναι αρχάριοι είτε έμπειροι ποδηλάτες.

Εξοπλισμένο με κινητήρα 250 W της Yamaha και ικανό να μεταφέρει έως και τρία παιδιά, μπορεί αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 25 km/h. Και διαθέτει, χάρη στην «καρότσα» του (προαιρετική), άνετη διαμονή και μεταφορά για τους επιβάτες του.

Ακριβέστερα, το ποδήλατο μπορεί να διαθέτει κάθισμα με έδρανο και πλάτη, ντυμένα με ύφασμα που αναπνέει, δύο καθίσματα και ζώνες ασφαλείας με ρυθμιζόμενο ύψος, καθώς και σκαλοπάτι για να διευκολύνεται η επιβίβαση.

DOUZE Cycles x La mobilité Toyota

Για να μεταφέρεις τα παιδιά και τον απαραίτητα πράγματα στεγνά όλες τις εποχές του χρόνου, μπορείς επίσης να προσθέσεις αδιάβροχη κουκούλα πάνω από την «καρότσα».

Το ηλεκτρομοτέρ παίρνει ενέργεια από μια αφαιρούμενη μπαταρία των 500 Watt που φορτίζεται πλήρως σε τέσσερις ώρες από μια τυπική οικιακή πρίζα. Ανάλογα δε με τη χρήση, η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 100 km με μία μόνο φόρτιση.

DOUZE Cycles x La mobilité Toyota

To ποδήλατο φορτίου της Toyota είναι επίσης εξοπλισμένο με τιμόνι με συρματόσχοινα, 4πίστονα υδραυλικά δισκόφρενα Tektro M750, λάστιχα Schwalbe και σύστημα φωτισμού τύπου Bush & Müller IQ-XS Friendly LED.

Η δυνατότητα επισκευής του ποδηλάτου έχει βελτιστοποιηθεί χάρη σε μια κατασκευή που βασίζεται στη συναρμολόγηση 17 εντελώς ανεξάρτητων και εναλλάξιμων εξαρτημάτων. Έτσι, σε περίπτωση θραύσης ή στραβώματος να αντικαθίσταται μόνο το ελαττωματικό τμήμα και όχι το ποδήλατο συνολικά.

DOUZE Cycles x La mobilité Toyota

Το ποδήλατο φορτίου DOUZE Cycles x La mobilité Toyota αναμένεται αρχικά στις 270 αντιπροσωπείες του δικτύου της Toyota στη Γαλλία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τιμή περίπου €6.000 -η τελική τιμή θα ανακοινωθεί αργότερα. Προσώρας παραμένει άγνωστο αν το ποδήλατο φορτίου της Toyota θα διανεμηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube