Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εναντίον συμβατικών, σημειώσατε Χ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εναντίον συμβατικών, σημειώσατε Χ

Το κόστος χρήσης ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων θα εξισωθεί ως το 2025, λέει η Renault.

Η Renault διορθώνει την έκθεση που αναφέρει ότι οι τιμές των ηλεκτρικών και των συμβατικών αυτοκινήτων θα συγκλίνουν και τελικά θα εξισωθούν ως το 2020. Σε τρία μόλις χρόνια από σήμερα.

Ο επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γαλλικής εταιρείας Gilles Normand λέει ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του και ότι δεν αναφερόταν στο κόστος αγοράς, αλλά στο κόστος χρήσης σε βάθος πέντε χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικά όλα τα αυτοκίνητα στη Νορβηγία το 2025

«Προβλέπουμε ότι το συνολικό κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού και ενός συμβατικού αυτοκινήτου της Κατηγορίας Β θα εξισωθούν ως το 2020», δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας στο Autocar. Το ίδιο θα γίνει πέντε χρόνια αργότερα, ως το 2025 για τα αυτοκίνητα της Κατηγορίας C.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο δρόμο για τις ηλεκτρικές Mercedes

Το συνολικό κόστος, γνωστό TCOE, είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία και προκύπτει από τον συνδυασμό του κόστους αγοράς και την απαξίωση, το κόστος συντήρησης και επισκευής, το κόστος ασφάλισης και την οικονομία καυσίμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 30 ηλεκτρικά VW πάνω στην πλατφόρμα MEB ως το 2025

Το Autocar θεωρεί ότι η βασική διαφορά στη μείωση του μηνιαίου μισθώματος θα προκύψει από τη μείωση στο κόστος των μπαταριών, καθώς θα αυξάνεται ο όγκος παραγωγής. Την σύγκλιση θα βοηθήσει η αύξηση από την άλλη πλευρά των φόρων και άλλων επιβαρύνσεων στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς η νομοθεσία θα γίνεται όλο και πιο αυστηρή, προκειμένου να αποθαρρύνεται το κοινό. Η Renault δεν είναι σε θέση να προβλέψει ποιος από τους επιμέρους δείκτες του TCOE θα εξισωθεί πρώτα, αλλά βλέπει την συνολική εικόνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube