Ιδιοκτήτες Mustang GT350 μηνύουν τη Ford

Ιδιοκτήτες Mustang GT350 μηνύουν τη Ford

Αρκετοί κάτοχοι Ford Mustang GT350 έχουν δει τα αυτοκίνητά τους να υπερθερμαίνονται με χρήση πίστας, για την οποία άλλωστε τα αγόρασαν.

Όταν ένας κατασκευαστής βγάζει στην αγορά ένα αυτοκίνητο διαφημίζοντας πόσο ικανό είναι στην πίστα, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι το έχει φτιάξει έτσι ώστε να αντέχει τέτοια χρήση.

Η Ford θα διαπιστώσει με άσχημο τρόπο τι συμβαίνει όταν δεν γίνεται αυτό, αφού μια ομάδα ιδιοκτητών Mustang Shelby GT350 που θα κινηθεί νομικά εναντίον της στις ΗΠΑ έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση στη δικηγορική εταιρία Hagens Berman. Ο λόγος είναι ότι η Ford διαφήμισε την GT350 ως έκδοση της Mustang για χρήση πίστας, οπότε πολλοί από τους αγοραστές της την απέκτησαν με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Πολλοί εξ αυτών όμως παραπονιούνται ότι το αυτοκίνητο δεν είναι όσο έτοιμο ισχυρίζεται η Ford, για τέτοια χρήση.

Το πρόβλημα έγκειται στην υπερθέρμανση του κιβωτίου ταχυτήτων και του διαφορικού, η οποία έρχεται πολύ σύντομα από τη στιγμή που μια Ford Mustang GT350 μπαίνει στην πίστα. Κάποιοι λένε ότι συμβαίνει μετά από μόλις 15’. Η αύξηση της θερμοκρασίας έχει φυσικά ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση μιας λειτουργίας safe mode από το αυτοκίνητο, με δραματική πτώση της απόδοσης του κινητήρα, που το καθιστά πρακτικά άχρηστο. Οι δικηγόροι των ιδιοκτητών λοιπόν ισχυρίζονται ότι ο όρος track-ready που χρησιμοποιεί η Ford για διαφημίσει το αυτοκίνητο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Mustang GT 5.0 V8 [video]

Οι ιδιοκτήτες που διαμαρτύρονται δεν ζητούν μόνο την επιδιόρθωση του προβλήματος από τη Ford χωρίς κόστος για τους ίδιους, αλλά και κάποια χρηματική αποζημίωση. Κι αυτό γιατί θεωρούν πως δεν πρόκειται για ένα αθώο λάθος, αλλά για προσπάθεια εξαπάτησής τους από την πλευρά της Ford. Εκπρόσωπος της Hagens Berman δήλωσε: «Η Ford ήξερε ακριβώς πώς να προσελκύσει τους φίλους της οδήγησης σε πίστα με την GT350: Διαφήμισε τις ικανότητες μιας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής, άμεσα συνδεδεμένης με τους αγώνες αυτοκινήτου. Έπεισε τους υποψήφιους αγοραστές διαφημίζοντας ένα track-ready προϊόν, ενώ στην πραγματικότητα ήξερε ότι αυτό έχει μειονεκτήματα που δεν θα επέτρεπαν τη σκληρή χρήση για την οποία θα αγοραζόταν».

[Πηγή: Car Throttle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube