Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να επιτεθεί στο γκρουπ Volkswagen

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να επιτεθεί στο γκρουπ Volkswagen

Η βρετανική κυβέρνηση ψάχνει να βρει πώς θα στηρίξει νομικά την υποχρέωση της VW σε αποζημίωση των βρετανών καταναλωτών.

Το γκρουπ Volkswagen έχει ήδη εξηγήσει ότι δεν θα υπάρξει αποζημίωση για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, καθώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι διαφορετική από αυτή των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, οι Βρετανοί επιμένουν. Η βρετανική κυβέρνησης ξεκινά σταυροφορία ενάντια στο γερμανικό γίγαντα, κρίνοντας ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι «απαράδεκτες».

Ο Matthias Müller, αφεντικό του γκρουπ Volkswagen, απάντησε λακωνικά σε ερώτηση του Michel Holtz, συνεργάτη του γαλλικού ιστότοπου caradisiac, στο Mondial de lAutomobile 2016 στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες, πάνω στο θέμα τη μη αποζημίωσης των Ευρωπαίων καταναλωτών για το dieselgate: «Οι ευρωπαϊκοί νόμοι είναι διαφορετικοί από τους αμερικανικούς». Και δεν είχε τελείως άδικο, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν αρκεί για τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία είχε μόλις χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» την απάντηση από το γερμανικό γκρουπ στο βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.

«Ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους Βρετανούς καταναλωτές είναι απαράδεκτος και οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να αποζημιώνονται οικονομικά για την ταλαιπωρία», σχολίασε η βρετανική κυβέρνηση που αρνείται για την ώρα να σχολιάσει οτιδήποπτε για τις ακόλουθες ενέργειές της.

Ο βρετανός υπουργός ανακοίνωσε απλώς τη βούλησή του να δώσει τη μάχη γι’ αυτούς τους καταναλωτές προκειμένου να αποζημιωθούν, εκτιμώντας ότι το θέμα των «πειραγμένων» μοτέρ είναι πιο σοβαρό και «επείγον». Σαφώς, οι Βρετανοί θέλουν να δώσουν τη μάχη για να κερδίσουν την υπόθεση εναντίον του ομίλου Volkswagen, αλλά προς ώρας δεν βλέπουμε πώς θα μπορούσαν να το κάνουν, με δεδομένο ότι οι ισχύουσες δοκιμές πιστοποίησης στην Ευρώπη, για τη Volkswagen και τις μάρκες της, έχουν επικυρωθεί, ενώ οι κινητήρες, αν και πειραγμένοι, δεν υπερέβησαν κανένα νόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube