Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στους Βρετανικούς αυτοκινητοδρόμους

Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στους Βρετανικούς αυτοκινητοδρόμους

Προσβλέποντας στην τελειοποίηση των οχημάτων χωρίς οδηγό μέχρι το 2020 αλλά και σε μια γερή ενίσχυση του ταμείου της χώρας, η Βρετανική βουλή θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι σαφές πλέον ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι το επόμενο στοίχημα για όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Και μπορεί στην Αμερική και τη Γερμανία να εκτελούνται δοκιμές εξέλιξης σε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, όμως το πεδίο των αυτοκινητόδρομων είναι ακόμα σχεδόν στο μηδέν. Η Βρετανία λοιπόν έχει αποφασίσει να διευκολύνει τη ζωή των κατασκευαστών σε αυτόν τον τομέα, με το κοινοβούλιό της να φαίνεται πρόθυμο να άρει τους ισχύοντες περιορισμούς. Οι πρώτες δοκιμές σε δημόσιους, τοπικούς δρόμους θα ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον έτος, ενώ σε αυτοκινητόδρομο τα πρώτα αυτόνομα οχήματα θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται από το 2017.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, ανακοίνωσε το Σάββατο: «Σε καιρούς άκρας αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, η Βρετανία οφείλει να πάρει τα μέτρα της ώστε να διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο σε θέματα τεχνολογίας και υποδομών. Και τα οχήματα χωρίς οδηγό αποτελούν την μεγαλύτερη αλλαγή της αυτοκίνησης μετά την ίδια την ανακάλυψη του κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Το πράσινο φως στις εν λόγω δοκιμές θα δώσει στη Βρετανική οικονομία πρόσβαση σε μια νέα παγκόσμια αγορά όπου μέχρι το 2025 θα έχουν επενδυθεί 1,16 τρις ευρώ, από όλους τους κατασκευαστές. Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται ήδη και η Γερμανία, που έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να θέσει ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Α9 στη διάθεση των δοκιμών αυτόνομης οδήγησης.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube