Η Toyota πιέζει για σαφήνεια στη νομοθεσία αυτόνομης οδήγησης

Η Toyota πιέζει για σαφήνεια στη νομοθεσία αυτόνομης οδήγησης

Η Toyota πιέζει για διεθνή συνεργασία κυβερνήσεων προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τα αυτόνομα οχήματα.

Η Toyota ζητά από τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν ώστε να παρουσιάσουν ένα ενιαίο και ομοιόμορφο νομοθετικό πλαίσιο για τα αυτόνομα οχήματα. Προκειμένου να επιταχυνθεί η εξέλιξη της τεχνολογίας και να μειωθεί ο αριθμός τροχαίων ατυχημάτων το συντομότερο.

Μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ο Naomich Hata, Γενικός Διευθυντής του τμήματος διαμόρφωσης νέων επιχειρηματικών πλάνων για την Toyota, υπογράμμισε τη διαφορά ταχύτητας στην ανάπτυξη της σχετικής νομοθεσίας μεταξύ διαφόρων κρατών. Και τόνισε ότι μια ενιαία νομοθεσία θα επιτάχυνε την εξέλιξη της τεχνολογίας. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην από κοινού ανάπτυξη ενός ενιαίου παγκόσμιου χάρτη υψηλής ακρίβειας.

«Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Γερμανία προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, αλλά θέλουμε το νομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται να έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Πρέπει να δουλέψουμε με τις Αρχές για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ο Hata. Σύμφωνα με τον οποίο, τα οφέλη από μια ενιαία νομοθεσία είναι τεράστια, ενώ μια κοινή πλατφόρμα κανονισμών που θα αφορούν στη χρήση και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων από τη χρήση των αυτόνομων οχημάτων είναι επίσης απαραίτητη.

Ο ίδιος ο Hata αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό που ζητά. Καθώς ήδη οι κατασκευαστές εξελίσσουν αυτοκίνητα με διαφορετικές προδιαγραφές και επίπεδα ασφάλειας. Και τόσο η βιομηχανία όσο και οι αρχές δεν έχουν δείξει ως τώρα ότι μπορούν να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν ένα ενιαίο πλαίσιο σε παγκόσμιο επίπεδο για τις προϋποθέσεις φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube