Η τελευταία LaFerrari Aperta έπιασε €8,3 εκατ.

Η τελευταία LaFerrari Aperta έπιασε €8,3 εκατ.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της Ferrari δημοπρατήθηκε η τελευταία LaFerrari Aperta - Τα έσοδα πήγαν στην οργάνωση Save the Children.

Όταν παρουσιάστηκε η LaFerrari Aperta, η ιταλική εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει 209 αυτοκίνητα. Τελικά φτιάχτηκαν 210, με το τελευταίο από αυτά να πωλείται σε πολλαπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα, για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια τακτική την οποία η Ferrari ακολουθεί για δεύτερη φορά, μετά την διάθεση της τελευταίας, 500ής κλειστής LaFerrari με αντίστοιχο τρόπο, σε δημοπρασία στην περσινή εκδήλωση Finali Mondiali. Εκείνη είχε πουληθεί προς $7.000.000, με τα έσοδα να προσφέρονται για την ανακούφιση των κατοίκων της κεντρικής Ιταλίας από δύο φονικούς σεισμούς. Με αυτό το ποσό, είχε καταφέρει να γίνει το ακριβότερο αυτοκίνητο του αιώνα που διανύουμε που έχει δοθεί σε δημοπρασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι 200 LaFerrari Aperta αγοράστηκαν με ένα e-mail

Χτες βράδυ, αυτό το ρεκόρ πέρασε στα «χέρια» της 210ης LaFerrari Aperta, για την οποία προσφέρθηκαν €8.300.000. Η τελευταία Aperta ξεχωρίζει σε εμφάνιση από τις υπόλοιπες, αφού είναι η μοναδική σε κόκκινο Rosso Fuoco με δύο λευκές λωρίδες Bianco Italia στο εμπρός και πίσω μέρος της. Το εσωτερικό είναι μαύρο, με κόκκινες λεπτομέρειες και αρκετές ανθρακονημάτινες επιφάνειες. Όλο το ποσό που προέκυψε από τη δημοπράτηση του αυτοκινήτου θα προσφερθεί στην οργάνωση Save the Children, η οποία βοηθάει παιδιά σε 120 χώρες του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική εκτίμηση του οίκου RM Sotheby’s, ο οποίος διεξήγαγε τη δημοπρασία, ήταν ότι η τελευταία LaFerrari Aperta δεν θα συγκέντρωνε περισσότερα από €4.000.000. Τελικά κάποιος πρόσφερε τα διπλάσια, και σχεδόν τα τριπλάσια από την κανονική τιμή των υπόλοιπων Aperta.





[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube