Η Shell παίρνει στα χέρια της 30.000 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη

Η Shell παίρνει στα χέρια της 30.000 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη

Αυτό είναι το είδος των ειδήσεων που δεν κάνει άλλο παρά να επιταχύνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από μόνα τους αδυνατούν προς το παρόν να μεταβάλλουν το ποσοστό συμπάθειας μεταξύ των οδηγών και να το μετατρέψουν σε σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Ως εκ τούτου, φαίνεται αδύνατον να επιτευχθούν οι πολιτικοί στόχοι που θεσπίστηκαν για την έλευσή του, εκτός κι αν επιλυθεί το πρόβλημα της αυτονομίας. Πρόβλημα που απασχολεί τα μέγιστα τους κατασκευαστές μπαταριών που έχουν βαλθεί να αυξήσουν τις επιδόσεις τους σε αυτόν τον τομέα. Αλλά από την άλλη, χρειάζονται επίσης τερματικά φόρτισης να βρίσκονται διαθέσιμα παντού. Όπως ακριβώς και τα πρατήρια καυσίμων. Διότι δεν υφίσταται ηλεκτροκίνηση χωρίς υποδομή. Γι’ αυτό το λόγο, οι πετρελαϊκές εταιρείες αποφάσισαν να γίνουν ηλεκτρικοί πάροχοι. Ή σχεδόν.

Εκ πρώτης όψεως, η έντονα επιθυμούμενη εξαφάνιση των θερμικών κινητήρων θα αποτελούσε καταστροφή για τις πετρελαϊκές εταιρείες που παρέχουν καύσιμα και υγρά τόσο χρήσιμα για κάθε είδους μηχανή. Αλλά μπορούν αντιδράσουν και έχουν τα μέσα να το κάνουν. Για να είναι σε αρμονία με μια ελεγχόμενη εξέλιξη.

Πάρτε το παράδειγμα της Shell που έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας NewMotion. Μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες στην προμήθεια εφαρμογών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Μια επιχείρηση που θα επιτρέψει στη Shell να ολοκληρώσει την προσφορά της για τερματικούς σταθμούς γρήγορης φόρτισης, που θα ξεκινήσει στους υφιστάμενους σταθμούς.

Και πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό δίκτυο, καθώς η NewMotion διαθέτει σήμερα περισσότερα από 30.000 σημεία φόρτισης για ιδιώτες και εταιρείες στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Χάρη σε αυτή την εξαγορά λοιπόν, η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει την επέκτασή της στην Ευρώπη. Η NewMotion παρέχει επίσης πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 50.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης σε 25 χώρες της Ευρώπης για τους 100.000 χρήστες της που είναι κάτοχοι της προσφορά με την κάρτα επαναφόρτισης.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube