Η Rolls Royce Phantom τώρα και σε νεκροφόρα [video]

Η Rolls Royce Phantom τώρα και σε νεκροφόρα [video]

Ένα γραφείο τελετών στο Ην. Βασίλειο προσφέρει τον πολυτελέστερο τρόπο μεταφοράς στον άλλο κόσμο, με μια ειδικά διασκευασμένη Rolls Royce Phantom.

Η μεταφορά αγαπημένων προσώπων στην τελευταία τους κατοικία δεν είναι για όλους μια απλή υπόθεση. Υπάρχουν Βρετανοί που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια μιας Rolls Royce για αυτή τη διαδικασία.

Ο οίκος τελετών A. W. Lymn στο Nottingham γνωρίζει πώς να ικανοποιεί τα εξεζητημένα γούστα κάθε πελάτη, οπότε διαθέτει έναν στόλο από νεκροφόρες πολυτελείας αλλά και συμβατικά μοντέλα της Rolls Royce για τη μεταφορά των καλεσμένων στην κηδεία. Πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη νεκροφόρα που βασίζεται στη Rolls Royce Phantom.

Η μετασκευή του αμαξώματος έγινε από την ιταλική εταιρία Biemme Special Cars, η οποία ονομάζει το μοντέλο Phantom Hearse B12. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 600 αλουμινένια εξαρτήματα και περίπου 200 m ηλεκτροκόλλησης. Οι τέσσερις πλαϊνές πόρτες της συμβατικής Rolls Royce Phantom παραμένουν, με τις πίσω να ανοίγουν ανάποδα.

Η Phantom Hearse B12 έχει μήκος 7,01 m και μεταξόνιο 4,67 m, ενώ το ωφέλιμο μήκος για τη μεταφορά του βασικού επιβάτη στο πίσω μέρος φτάνει τα 2,34 m. Ο χώρος που τον φιλοξενεί είναι υπερπολυτελής, διαμορφωμένος με ανοξείδωτο  ατσάλι και ακριβό δέρμα, ενώ υπάρχει και κρυφός φωτισμός με LED. Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο κλασικός V12 6,75 λίτρων της Rolls Royce που αποδίδει 460 PS. Εντάξει, δεν θα πηγαίνει και σαν τη νεκροφόρα της AMS Performance, αλλά σίγουρα θα ικανοποιεί τους εκλεκτούς πελάτες της εταιρίας.

[Πηγή: Car Throttle / Φωτογραφίες: GF Williams]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube