Η πρώτη έκθεση για Mercedes-AMG είναι γεγονός

Η πρώτη έκθεση για Mercedes-AMG είναι γεγονός

Τα Mercedes-AMG θα σταματήσουν να πωλούνται μέσα στις εκθέσεις της Mercedes-Benz και θα αποκτήσουν τις δικές τους.

Το 2016, οι πωλήσεις των Mercedes-AMG σημείωσαν αύξηση 44% σε σχέση με το 2015.

Αυτό είναι ένα άκρως εντυπωσιακό νούμερο, που δείχνει μια σαφή τάση στην εταιρεία. Γι’ αυτό και η μαμά Daimler αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα της ανεξαρτητοποίησης για τα σημεία πώλησης των μοντέλων AMG από τα υπόλοιπα Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S

Το πρώτο κατάστημα λειτουργεί ήδη στο προάστιο Setagaya του Τόκιο και όσο περίεργη κι εάν φαίνεται αυτή η επιλογή, προφανώς στηρίζεται στην μεγάλη αύξηση της ζήτησης για τα AMG.

Η δεύτερη έκθεση είναι προγραμματισμένη να λειτουργήσει στο Σίδνεϋ, μέσα στο 2017 ενώ τα καταστήματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα ακολουθήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Project One» το hypercar των 1.000 ίππων της Mercedes-AMG

Μέχρι σήμερα τα μοντέλα AMG πωλούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στις εκθέσεις της Mercedes-Benz, οι οποίοι ονομάζονταν AMG Performance Centers. Αυτή η τακτική όμως κρίθηκε ανεπαρκής για τις νέες απαιτήσεις της αγοράς από τα Mercedes-AMG, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη Mercedes-AMG C63 S

Αυτός άλλωστε είναι κι ένας καλός τρόπος για να τονιστεί η σημασία της 50στης επετείου από την ίδρυση της AMG, ενώ σίγουρα προσθέτει ακόμα περισσότερο κύρος στην εταιρεία, τώρα που το hypercar των 1.000 ίππων της ετοιμάζεται.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube