Η Porsche Cayenne Turbo S, όπως δεν τη μεταχειρίζονται οι ιδιοκτήτες της [video]

Η Porsche Cayenne Turbo S, όπως δεν τη μεταχειρίζονται οι ιδιοκτήτες της [video]

Η Porsche μας λέει και μας δείχνει ότι η Cayenne Turbo S τα καταφέρνει περίφημα και πέρα από την άσφαλτο.

Η Porsche Cayenne Turbo S δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι κατά πλειονότητα αγοράζεται από ανθρώπους που θέλουν να εντυπωσιάσουν με ένα θηριώδες SUV στην... άσφαλτο.

Η Porsche όμως έχει και μια δεύτερη άποψη, καθώς την έφτιαξε και για εκεί που τελειώνουν οι αμαξιτοί δρόμοι. Έτσι δημοσιοποίησε ένα προωθητικό video για το τι μπορεί να κάνει η Cayenne Turbo S στα «κατσάβραχα». Και τα βάζουμε σε παρένθεση, διότι το video τη δείχνει να περνά από –δύσκολα είναι η αλήθεια- τεχνητά εμπόδια και δοκιμασίες, αλλά κάτω από τις ρόδες της υπάρχει... τσιμέντο. Αν κάποιος ιδιοκτήτης θέλει να γνωρίσει τα πραγματικά κατσάβραχα, τότε θα χρειαστεί με σιγουριά μια τετράδα καλά mud track και να μην τον μοιάζουν οι γρατζουνιές από τα κλαδιά ή η λασπωμένη γαλότσα μέσα στο δερμάτινο σαλόνι.

Επί του προκειμένου όμως, η Porsche περιγράφει την Cayenne Turbo S ως ένα «σπορτσκάρ για κάθε περίσταση» και ακόμη και υπό τις συνθήκες του video, ελάχιστοι ιδιοκτήτες θα επιχειρούσαν κάτι ανάλογο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Cayenne Turbo S χρησιμοποιεί ένα 4,8λιτρο διτούρμπινο V8 με ισχύ 550 PS και ροπή 76,5 kgm. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 8άρι σασμάν Tiptronic S και, φυσικά, τετρακίνηση που διασφαλίζουν 0-100 km/h σε 4,5” και τελική ταχύτητα 283 km/h.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube