Η Porsche 992 ντριφτάρει στο Nürburgring

Η Porsche 992 ντριφτάρει στο Nürburgring

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 δοκιμάζεται στο Nürburgring και προσφέρει θέαμα.

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 η οποία εξελίσσεται με τον κωδικό 992, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με την λογική συνέχεια, προσφέρει θέαμα στο Nürburgring.

Η πιο πρόσφατη περίοδος δοκιμών έλαβε χώρα στο Nordschleife και το αυτοκίνητο έδειχνε να κινείται οριακά. Αισθητικά, το πιο ενδιαφέρον φαίνεται να είναι το πίσω μέρος, με στοιχεία τόσο από την θρυλική, εμβληματική 959 όσο και από το μελλοντικό 4θυρο ηλεκτρικό σεντάν Mission EΤο εμπρός μέρος μοιάζει μια πιο αναμενόμενη εξέλιξη του σχεδιαστικού concept του σημερινού αυτοκινήτου.

Παρότι έχει ακουστεί ότι το νέο αυτοκίνητο θα βασίζεται σε εντελώς καινούρια πλατφόρμα, το πιθανότερο είναι να πατά σε μια εξελιγμένη έκδοση της υπάρχουσας ΜΜΒ. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο πάτωμα με το μακρύτερο κατά 10 cm μεταξόνιο ήταν ίσως το μεγαλύτερο άλμα στην εξελικτική ιστορία της 911. Και με δεδομένο ότι η 991 πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις το 2012 αντικαθιστώντας την 997, είναι μάλλον νωρίς για τις συνήθειες και τις πρακτικές της Porsche σε σχέση με την 911 να μιλάμε για νέα πλατφόρμα.

Τα μετατρόχια, όπως έχει φανεί σε διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, είναι φαρδύτερο. Πολλοί έχουν αποδώσει αυτό το χαρακτηριστικό, ειδικά για το πίσω μέρος, στις νέες χωροταξικές ανάγκες που δημιουργεί η χρήση ενός υβριδικού συστήματος κίνησης πράγμα που αρχικά θεωρήθηκε δεδομένο. Αν και η Porsche έχει ανακοινώσει ότι δεν προβλέπεται υβριδική έκδοση της επόμενης 911, είναι αρκετά πιθανό να δούμε κάποια. Ένα mild-hybrid σύστημα θα μπορούσε να δώσει την αύξηση της ισχύος που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζει την GTS σε σχέση με την απλή Carrera ή την Turbo S συγκριτικά με την «σκέτη» Turbo.



[Πηγή Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube