Η Πόλη του Αύριο, κατά τη Ford [video]

Η Πόλη του Αύριο, κατά τη Ford [video]

Εξοστρακίζει τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, δίνοντας την έμφαση στην κινητικότητα και το περιβάλλον.

Η Ford ενώνει τις δυνάμεις της με πόλεις σε όλο τον κόσμο για να βρει λύσεις στα μποτιλιαρίσματα και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου NAIAS 2017, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Detroit των ΗΠΑ, η Ford δεν παρουσιάζει μόνο τα νέα μοντέλα της. Δείχνει και την πρόθεσή της να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των πόλεων.

Η ομάδα City Solutions της Ford συνεργάζεται με τις Αρχές πόλεων από διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς και με το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies, για να βρει τρόπους μετακίνησης από το σημείο Α στο σημείο Β, πιο αποδοτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον.

Στην City of Tomorrow” της Ford, τα αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να επικοινωνούν με το τοπικό σύστημα μαζικής μεταφοράς καθώς και με τις υποδομές της πόλης ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όπως είναι τα μποτιλιαρίσματα και η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Η Ford πιστεύει ότι το ride-sharing (άνθρωποι να μοιράζονται το ίδιο αυτοκίνητο για μια διαδρομή), το ride-hailing (να σταματάς ταξί ή αυτοκίνητο της Uber στο δρόμο) και τα connected (συνδεδεμένα στο διαδίκτυο) αυτοκίνητα μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας επικοινωνώντας με τις υποδομές της πόλης ώστε να δημιουργείται ένα πιο αποδοτικό και καθαρό μεταφορικό «οικοσύστημα» (βλ. video & photo gallery).

Σύμφωνα με τον Bill Ford, εκτελεστικό πρόεδρο της Ford Motor Company: «Αυτό είναι ένα θέμα που ξεπερνά κατά πολύ την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είναι ένα θέμα που αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ανθρωπότητα, ένα θέμα που επηρεάζει την ευημερία μας και την πρόσβασή μας στην υγεία, το καθαρό πόσιμο νερό, την τροφή, ένα ασφαλές μέρος για να ζούμε, ακόμη και τη δυνατότητα να βρούμε δουλειά».

Η Ford βλέπει ένα μάλλον υπεραισιόδοξο μέλλον με μεταβλητούς δρόμους που να μπορούν να προσαρμόζονται στη ροή της κυκλοφορίας. Λύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως τα ποδήλατα και τα drones, θα μπορούσαν να βελτιώσουν περαιτέρω τις μεταφορές μέσα στην πόλη, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μαζικής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας. Και αναμενόμενα, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα παίζουν επίσης βασικό ρόλο.

Μια και μιλάμε για ride-sharing και αυτόνομα αυτοκίνητα, η Ford επαναβεβαιώνει ότι θα έχει έτοιμο το πρώτο της αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, ως μοντέλο για ride-sharing, το 2021. Ήδη γνωρίζουμε ότι δεν θα έχει τιμόνι ούτε πεντάλ. Η εταιρεία ήδη δοκιμάζει αυτόνομα Ford Fusion (Mondeo) Hybrid σε όλες τις ΗΠΑ για να τελειοποιήσει την τεχνολογία και να την έχει έτοιμη στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube