Η PSA έκλεψε την Opel από τη VW;

Η PSA έκλεψε την Opel από τη VW;

Το 2014, η GM συζητούσε να πουλήσει την Opel στη VW, με τις ευλογίες της γερμανικής κυβέρνησης.

Mε την ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας για την εξαγορά της Opel από την PSA άρχισαν να βλέπουν το φως δημοσιεύματα από το παρασκήνιο των κινήσεων που είχε κάνει η GM σχετικά με την πώληση του εναπομείναντος ευρωπαϊκού κλάδου της. 

Έτσι, αποκαλύπτεται τώρα πως η General Motors πριν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Γάλλους είχε απευθυνθεί από το 2014 στη Volkswagen.

Μάλιστα οι Γερμανοί όχι μόνον είχαν δείξει ένθερμο ενδιαφέρον, αλλά ο τότε πρόεδρος του γκρουπ VW, o Martin Winterkorn, είχε πάρει και την έγκριση της Καγκελαρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εξαγορά Opel από PSA: Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Οι συζητήσεις προχώρησαν, αλλά φτάνοντας σε ένα κρίσιμο σημείο ναυάγησαν με βασικό αίτιο το τίμημα που ζητούσε η GM και το οποίο προφανώς ήταν πολύ υψηλότερο από τα 2,2 δισ. ευρώ που πήρε σήμερα από την PSA. 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα της κυριακάτικης Bild, το οποίο έσπευσε να επιβεβαιώσει η Volkswagen, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Αντίθετα, εκπρόσωπος της GM χαρακτήρισε «μη αληθές» το δημοσίευμα, με την ίδια την Opel επισήμως να αρνείται να σχολιάσει. 

Όπως και να έχει, η συμφωνία με την PSA είναι πλέον γεγονός, με τον γαλλικό όμιλο πλέον να αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για τη VW η οποία έχει να διαχειριστεί ένα ακόμη πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η «μάχη» αναμένεται να είναι εξόχως ενδιαφέρουσα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube