Η μικρή Κaroussell τους στέλνει αδιάβαστους [video]

Η μικρή Κaroussell τους στέλνει αδιάβαστους [video]

Το Nürburgring είναι γενικότερα μια δύσκολη πίστα με πολλές προκλήσεις. Η μικρή Karoussell είναι μια σχετικά εύκολη στροφή. Στη θεωρία.

Η Karoussell είναι ίσως σίγουρα η πιο γνωστή στροφή στο Nürburgring. Το πολύ χαρακτηρστικό κεκλιμένο τσιμεντένιο τμήμα στο εσωτερικό μιας κλειστής δεξιάς μεγάλης διάρκειας είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα κομμάτια.

Δεν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, από πλευρά επικινδυνότητας, όσο τεχνική. Τα αυτοκίνητα πετάνε σπίθες βγαίνοντας από το bank και προσφέρουν θέαμα στους φωτογράφους. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να γνωρίζεις τα μονοπάτια και να περπατήσεις σχεδόν 45’ από εκεί που θα αφήσεις το αυτοκίνητο.

Η Karoussell βρίσκεται στο 12o από τα 20,8 km του Nordschleife. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα πιo κάτω είναι η στροφή Schwalbenschwanz. Επειδή το όνομα αυτό πολύ απλά δεν προφέρεται από μη Γερμανούς φυσιολογικούς ανθρώπους, αλλά και επειδή έχει κι αυτή τσιμεντένιο κεκλιμένο τμήμα, είναι γνωστή ως η Μικρή Karoussell. Έχει μικρότερη διάρκεια και μικρότερη κλίση. Επίσης, είναι σε ένα σχετικά εύκολο κομμάτι της πίστας, από πλευράς χάραξης. Τη βλέπεις να έρχεται από μακριά, η ορατότητα είναι καλή, το δάσος ανοίγει στο τμήμα αυτό. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα απαιτητική και επικίνδυνη.



Η προσέγγιση απαιτεί να μείνεις κολλημένος στο δεξί κερμπ στην είσοδο. Η άσφαλτος στη ζώνη φρεναρίσματος είναι ζαρωμένη σε βαθμό που θυμίζει… τοστιέρα. Επειδή φτάνεις με πολλά χιλιόμετρα, το φρενάρισμα αποσταθεροποιεί ελαφρώς την ουρά. Πρέπει να περιμένεις μέχρι το τελείωμα του κερμπ για να αρχίσεις να κλείνεις τη γραμμή. Το σωστό πέρασμα είναι στενό. Λίγο πιο νωρίς και αντιμετωπίζεις υποστροφή. Η όποια προσπάθεια διόρθωσης συχνά εξελίσσεται σε high siding. Αν αργήσεις, χάνει την κλίση.

Είναι σημαντικό να μην εγκαταλείψεις το κεκλιμένο κομμάτι πριν το τέλος του διότι τότε το αυτοκίνητο αναπηδά απότομα. Και φυσικά παίζει ρόλο μια καλορυθμισμένη ανάρτηση με ήπιες αντιδράσεις, λόγω του ανώμαλου τερέν. Ένα σημαντικό λάθος όσων δεν έχουν αρκετή εμπειρία είναι πως περιμένουν από τη μικρή Karoussell πρόσφυση ανάλογη με τη μεγάλη. Όμως η μικρότερη κλίση «δεν σηκώνει» αντίστοιχα χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube