Η μία και μοναδική Pagani Huayra Lampo εμπνευσμένη από… Fiat

Η μία και μοναδική Pagani Huayra Lampo εμπνευσμένη από… Fiat

Η Pagani δημιούργησε ένα και μοναδικό κομμάτι που ονόμασε Lampo, βασισμένο σε μία Huayra, αντλώντας έμπνευση από το Fiat Turbina του 1954.

Η Pagani έφτιαξε μια ειδική έκδοση της Huayra, ένα και μοναδικό κομμάτι που ονόμασε Lampo. Και είναι εμπνευσμένο από ένα concept της Fiat του 1954.

Το Fiat Turbina ήταν ένα jet car με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,14 μόλις, βαμμένο σε λευκό και κόκκινο χρώμα με ειδικά γραφικά.



To Fiat Turbina

Η Pagani έκανε την δική της εκδοχή αυτών των γραφικών, στα ίδια χρώματα, και έντυσε τα ανθρακονημάτινα πάνελ μίας Huayra, δίνοντάς της το όνομα Lampo που σημαίνει αστραπή. Οι ιταλικές σημαίες είναι ένας φόρος τιμής στην Fiat, ενώ οι εσωτερικές δερμάτινες επενδύσεις σε σκούρο καφέ χρώμα διατηρούν την vintage ατμόσφαιρα.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για την Garage Italia Customs, μια μιλανέζικη φίρμα που εξειδικεύεται σε πολύ ιδιαίτερες εργασίες «εξατομίκευσης» supercars και πολυτελών αυτοκινήτων. Στο αυτοκίνητο έχουν προσαρμοστεί τμήματα του αεροδυναμικού πακέτου της Huayra BC των 790 ίππων. Συγκεκριμένα έχει μεγαλύτερους εμπρός αεραγωγούς που διευκολύνουν κατά 5,35% τη ροή προς τον κινητήρα. Ο οποίος είναι ο ίδιος V12 biturbo AMG της «απλής» έκδοσης, χωρίς αλλαγές. Που σημαίνει ότι στην φρεσκαρισμένη εκδοχή του, όπως στην Pagani Huayra Roadster, βγάζει 764 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Pagani Huayra

«Ήταν πολύ ωραίο που δουλέψουμε μαζί με την Garage Italia Customs πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Oratio Pagani. «Ήταν μια ενδιαφέρουσα άσκηση που μας επέτρεψε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, να τολμήσουμε και να ανακαλύψουμε νέα πράγματα».

Η Pagani έχει το δικό της τμήμα εξατομίκευσης αλλά αποκατάστασης των αυτοκινήτων της στο νέο της εργοστάσιο στο San Cesario Sul Panaro της Modena.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube