Η Mercedes θα πάει για το απόλυτο ρεκόρ στο Nürburgring με το AMG Project One

Η Mercedes θα πάει για το απόλυτο ρεκόρ στο Nürburgring με το AMG Project One

Όχι το ρεκόρ μοντέλων παραγωγής, αλλά αυτό που είχε πετύχει ο Stefan Bellof το 1983 με την αγωνιστική Porsche 956!

Με την τεχνολογία από τη Formula 1 και το πανίσχυρο υβριδικό σύστημα κίνησης, το Mercedes-AMG Project One θα είναι σίγουρα πολύ γρήγορο.

Το ερώτημα είναι: πόσο γρήγορο; Ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers πιστεύει ότι μπορεί να είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που γύρισαν ποτέ στην Πράσινη Κόλαση.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Moers στο «αδελφό» μας Autocar, δήλωσε πως «είναι λογικό να πιθανολογείται» ότι το Project One μπορεί να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο που θα έχει γυρίσει ποτέ στο ’Ring. Στην Ιστορία. Πιο γρήγορο ακόμη κι από την αγωνιστική Porsche 956 του αδικοχαμένου Stefan Bellof (βλ. video), ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με το 6’ 11” 13 που είχε πετύχει το 1983. Και βέβαια πιο γρήγορο από την Porsche 911 GT2 RS παραγωγής, που είχε γυρίσει πέρσι την πίστα σε 6’ 47” 3 με τον Lars Kern στο τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Porsche 911 GT2 RS, 6' 47" 3 @ Nürburgring [video]

Σύμφωνα με τον Moers, «η μεγαλύτερη δυσκολία θα είναι να βρεθεί ο κατάλληλος οδηγός». Όμως η AMG πιστεύει ότι, ακόμη και με ένα «νεοφώτιστο» στο ’Ring, το Project One θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ.

Το ακραίο hypecar αναπτύσσει έως 675 kg αεροδυναμικής φόρτισης σε μεγάλες ταχύτητες και θα ζυγίζει κάπου ανάμεσα σε 1.300 και 1.400 kg όταν θα μπει σε παραγωγή. Το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να το συναγωνιστεί είναι η νέα McLaren Senna, που φτάνει τα 800 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h.

Εκεί που το Project One ξεχωρίζει, είναι στη δύναμη. Ο προδιαγραφών F1 V6 τούρμπο των 1,6 λίτρων, σε συνδυασμό με τους 4 ηλεκτροκινητήρες, θα αποδίδει κοντά στα 1.100 άλογα – που θα μοιράζονται στους 4 τροχούς μέσω ενός πολύ γρήγορου αυτόματου κιβωτίου. Η τελική ταχύτητα δίνεται στα 350 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 «μυστικά» του Mercedes-AMG Project ONE

Μόνο 275 Project One θα κατασκευαστούν, και το καθένα θα κοστίζει (ονομαστικά…) κάπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, όλα έχουν ήδη πουληθεί.

Μην περιμένετε να δείτε το AMG Project One στο δρόμο πριν το 2019 όπου θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους επίλεκτους πελάτες.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube