Η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Ραγδαία αύξηση στην αξία του brand Mercedes-Benz σε σχέση με πέρσι, καθιστά τη γερμανική μάρκα την πολυτιμότερη στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Brand Finance, η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η αξία της Mercedes-Benz ορίζεται στα 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 24% σε σχέση με πέρσι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αύξηση πωλήσεων κατά 9,9% με το σύνολο να φτάνει στα 2,3 εκατομμύρια οχήματα. Η Toyota έπεσε στην δεύτερη θέση, με την αξία του brand να έχει μειωθεί ελαφρώς στα 43,7 δισεκατομμύρια. Αύξηση σημείωση η αξία της BMW, στα $41,8 δισεκατομμύρια. Ειδικά για τη περίπτωση της Toyota, η έρευνα αναφέρει ότι ένας λόγος της αλλαγής στην κατάταξη είναι η στροφή της ιαπωνικής αγοράς προς πιο premium κατασκευαστές, όπως η Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

«H Mercedes εφηύρε το αυτοκίνητο, και τώρα ηγείται των εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία ως το πλέον πολύτιμο brand. Στην ουσία, εφευρίσκει εκ νέου το αυτοκίνητο με τη στρατηγική που ακολουθεί», δήλωσε ο David Haigh, επικεφαλής της Brand Finance. «Η επιτυχία τους είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης μιας νέας κατηγορίας προϊόντων, με σημαντικότερη αυτή των SUV. Αλλά και ο τρόπος που εργάζονται για να απεξαρτηθούν από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Πίσω από την πρώτη 3άδα των Mercedes-Benz, Toyota και BMW ακολουθούν οι Volkswagen, Honda, Nissan, Porsche, Ford, Audi και Chevrolet. Όσον αφορά τη μάρκα με την πιο μεγάλη αύξηση στην αξία της, αυτή είναι η Aston Martin, με διαφορά 268% σε σχέση με πέρσι. Η αξία της Tesla αυξήθηκε κατά 106%, της Jaguar κατά 105% και της Smart κατά 103%.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube