Η Μεγάλη Κόντρα: Νέο Audi RS3 vs A45 AMG vs Type R vs Golf R vs Focus RS [video]

Η Μεγάλη Κόντρα: Νέο Audi RS3 vs A45 AMG vs Type R vs Golf R vs Focus RS [video]

To Νέο Audi RS3 τα βάζει με όλα τα σούπερ-χάτσμπακ, σε κόντρα από στάση αλλά και ρολαριστή.

Θα πείτε ότι τέτοια κόντρα έχετε ξαναδεί. Όμως εδώ πρόκειται για το νέο Audi RS3, με τα 400 άλογα και τα σχεδόν 49 kgm ροπής.

Πώς τα καταφέρνει λοιπόν απέναντι στους πρωταγωνιστές των καυτών χάτσμπακ στη διπλή κόντρα που οργάνωσε το CarWow;

Πολύ καλά, όπως θα δούμε, αλλά αυτό είναι κάτι λίγο-πολύ αναμενόμενο αφού έχει τον πιο μεγάλο και δυνατό κινητήρα. Χώρια που είναι κι ελαφρύτερο από το προηγούμενο, χάρη στον αλουμινένιο κινητήρα και το αλουμινένιο καπό.  

Η νίκη του λοιπόν στην κόντρα από στάση δεν αποτελεί έκπληξη. Ούτε οι θέσεις της A45 AMG και του Focus RS στο βάθρο. Όμως δεν περιμέναμε το Honda Civic Type R να περάσει το τετρακίνητο VW Golf R – αν και το Golf R ήταν χειροκίνητο, οπότε αν είχε το κιβώτιο DSG, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG A 45 4MATIC

Για να εξαλείψει το πλεονέκτημα των τετρακίνητων έναντι του Honda στην εκκίνηση, το CarWow τα έβαλε να κοντράρουν και εν κινήσει, ρολαριστά. Κι εδώ το Type R τα πήγε εμφανώς καλύτερα, αν και το Focus RS εντυπωσίασε με το αρχικό του πέταγμα.

Βέβαια, μια κόντρα σε ευθεία, έστω και διπλή, δεν μπορεί να δείξει ποιο είναι το πιο γρήγορο γενικά, αφού στους δρόμους υπάρχουν και στροφές που απαιτούν κράτημα και φρένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo Ford Focus RS

ύτε μπορεί να δείξει ποιο καυτό χάτσμπακ είναι το καλύτερο, αφού τότε μπαίνουν στην εξίσωση και άλλες μεταβλητές, όπως η καθημερινή πρακτικότητα. Για να μη μιλήσουμε και για το κόστος κτήσης και χρήσης.

Οπότε, χαρείτε τις κόντρες ως θέαμα, αλλά δώστε τους ακριβώς τη βαρύτητα που τους αναλογεί.

[Πηγή: CarWow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube