Η LG θα ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Η LG θα ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Προκειμένου να προετοιμαστεί για τις μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν, η κορεάτικη εταιρεία επενδύει σοβαρά.

Η LG έχει προγραμματίσει να ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη, μέσα στο 2018.

Θα κατασκευαστεί στο νοτιοδυτικό μέρος της Πολωνίας και η επένδυση για να ολοκληρωθεί θα πλησιάσει τα €1,4 δισ., ενώ η ετήσια παραγωγή του αναμένεται να ικανοποιεί τη ζήτηση για 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 4,5 τόνοι μπαταρία για το μεγαλύτερο EV στον κόσμο

Είναι μάλιστα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ήδη έχουν επισυναφθεί συμφωνίες με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, κάτι προφανώς λογικό προκειμένου να γίνει όλη αυτή η επένδυση.

Σε σχέση με την επιλογή της Πολωνίας, η εταιρεία LG Chem ανέφερε ότι έγινε επειδή «ήταν η πιο ανταγωνιστική τοποθεσία ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατασκευαστών σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο βεληνεκές».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Μέγα-εργοστάσιο της Tesla σε αριθμούς

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιούνται, αρχικά θα εισάγονται από την Ασία. Ωστόσο η εταιρεία έχει βλέψεις στο μέλλον να χρησιμοποιεί προμηθευτές από την Πολωνία και μόνο.

Να σημειώσουμε επίσης πως παρότι μιλάμε για το μεγαλύτερο εργοστάσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δε μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Tesla στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, το εργοστάσιο της LG υπολογίζεται ότι έχει μόλις το 10% της παραγωγικής ικανότητας εκείνου της Tesla.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube