Η Honda θα εισάγει SUV στην Ευρώπη από την Ιαπωνία

Η Honda θα εισάγει SUV στην Ευρώπη από την Ιαπωνία

Στόχος είναι η αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας στα ιαπωνικά εργοστάσιά της.

Η Honda είχε προγραμματίσει την κατασκευή της επόμενης γενιάς του CR-V ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Οντάριο του Καναδά, με την έναρξη παραγωγής να πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής όμως δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα επικεντρωθεί στην παραγωγή του εργοστασίου στο Οντάριο που προορίζεται για την Β. Αμερική, αντί να αξιοποιήσει μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επόμενης γενιάς CR-V ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Επιπλέον, η Honda θα σταματήσει να εξάγει το HR-V στην Ευρώπη από το Μεξικό, με την ανανέωση του μοντέλου το 2019 να σηματοδοτεί και αλλαγή στην παραγωγή, καθώς θα κατασκευάζεται στο Yorii της Ιαπωνίας.

Επιπλέον, η Honda έχει μεταφέρει την παραγωγή του Jazz ευρωπαϊκών προδιαγραφών από την Αγγλία και την Κίνα, στην Ιαπωνία, μιας και το εργοστάσιο στο Swindon της Αγγλίας κατασκευάζει τη νέα γενιά του Civic για όλο τον πλανήτη.

Όλο αυτό γίνεται γιατί η Honda, αλλά και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, θέλουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια παραγωγής λόγω μείωσης των πωλήσεων στην τοπική αγορά τους, με εξαγωγές.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube