Η GM σχεδιάζει να πουλήσει την Opel στο Groupe PSA

Η GM σχεδιάζει να πουλήσει την Opel στο Groupe PSA

Η General Motors λέγεται ότι συζητά την πώληση της Opel στον γαλλικό όμιλο που περιλαμβάνει τις Citroen, DS και Peugeot.

Η General Motors φέρεται να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Groupe PSA για την πώληση του ευρωπαϊκού της τμήματος, το οποίο περιλαμβάνει φυσικά την Opel, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters και του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι πληροφορίες τις οποίος επικαλείται το Reuters κάνουν λόγο για συνομιλίες σε προχωρημένο μάλιστα στάδιο, προκειμένου ο γαλλικός όμιλος να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της GM Ευρώπης, δηλαδή της Opel. Αν αυτό αληθεύει, είναι μία κίνηση που θα αλλάξει σημαντικά τον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Οι πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται η πλήρης συγχώνευση των δραστηριοτήτων των Opel, Peugeot, Citroen και DS. Και ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά της GM υπήρξε έντονη κινητικότητα τα τελευταία χρόνια για μια συνεργασία που θα της επέτρεπε να μειώσει τα κόστη και να αυξήσει την κερδοφορία της Opel. Η συζήτηση περί συγχώνευσης της Opel με την Peugeot ξεκίνησε το 2013 όταν η General Motors πούλησε μερίδιο 7% του μετοχών της στην κρατική γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η GM δεν έχει σχολιάσει επί του θέματος που έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Παρόλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της PSA επιβεβαίωσε σήμερα ότι πράγματι υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη. «Στο πλαίσιο της κουβέντας για την επέκταση της συνεργασίας μας, μιλάμε και για την πιθανότητα εξαγοράς της Opel», δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος.

Το Groupe PSA δεν είχε κρύψει έτσι κι αλλιώς τις διαπραγματεύσεις με την GM, και νωρίτερα. Αλλά μέχρι σήμερα υποτίθεται ότι αφορούσαν την επέκταση της σημερινής τους συνεργασίας, την από κοινού εξέλιξη κάποιων projects, όπως πλατφόρμες νέων μοντέλων, κινητήρες, κ.λπ. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επισημαίνουν τον ρόλο της κινεζικής Dongfeng, συνεργάτη της PSA, στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

Πηγή Autocar, Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube