Η Γαλλία επεκτείνει τα κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων

Η Γαλλία επεκτείνει τα κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει μια σειρά από νέα κίνητρα αλλά και φόρους που θα βοηθήσουν στη σταδιακή απόσυρση όλων των αυτοκινήτων που εκπέμπουν ρύπους, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε λοιπόν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Nicolas Hulot στην εφημερίδα Liberation, στον προϋπολογισμό του 2018, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα συμπεριλαμβάνεται μια σειρά από μέτρα που θα περιορίζουν τις κλιματικές αλλαγές, θα μειώνουν την μόλυνση και θα ευνοούν τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Ο Hulot είπε πως θα προτείνει ώστε το κίνητρο της έκπτωσης από €500 έως €1.000 για αντικατάσταση ενός παλαιού οχήματος με ένα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το οποίο ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο για τα χαμηλότερα εισοδήματα, να επεκταθεί το 2018 σε όλους τους πολίτες που κατέχουν αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρα κατασκευασμένο πριν το 1997.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
H Βρετανία εξορίζει τα αυτοκίνητα με μοτέρ εσωτερικής καύσης από το 2040

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για όσους έχουν ντίζελ αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί πριν το 2001. Το κίνητρο δεν θα ισχύει μόνο για όσους αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο αλλά και για τα μεταχειρισμένα λίγων ετών, που επίσης έχουν πιστοποιημένα χαμηλές εκπομπές CO2.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών είπε επίσης πως το κίνητρο για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα θα διπλασιαστεί στα €2.000. Πρόσθεσε δε πως για μια οικογένεια με σχετικά χαμηλό εισόδημα που θα αποφασίσει να αγοράσει ένα μικρό, ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο η συνολική επιδότηση θα μπορούσε να καλύπτει περισσότερο από το μισό της αξίας του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Η Κίνα «κλείνει την πόρτα» στους συμβατικούς κινητήρες

Στα κίνητρα που θα δοθούν για την απόσυρση εμπίπτουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα και το υπουργείο ελπίζει πως μέσα στο 2018, θα αποσυρθούν με αυτόν τον τρόπο περισσότερα από 100.000.

Για όσους μάλιστα αποφασίσουν να αλλάξουν το παλιό τους αυτοκίνητο με ένα ηλεκτρικό η επιδότηση θα είναι €2.500 η οποία θα προστίθεται στην ήδη θεσμοθετημένη επιδότηση των €6.000 για την απόκτηση αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Γαλλική αγορά: 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κυκλοφορία
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube