Η Ford υπό εξέταση για τους ρύπους του Mondeo

Η Ford υπό εξέταση για τους ρύπους του Mondeo

Στις αυτοκινητοβιομηχανίες που ελέγχονται για το ενδεχόμενο αλλοίωσης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων φαίνεται πως προστίθεται και η Ford.

Η χιονοστιβάδα που ξεκίνησε με το Dieselgate του Ομίλου VW, οδηγεί τις αρχές στο να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία των μετρήσεων και άλλων κατασκευαστών.

Μετά την έρευνα για την FCA και την ιταλική κυβέρνηση, φαίνεται ότι στο στόχαστρο των αρχών μπαίνει τώρα και η Ford. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας WirtschaftsWoche, η γερμανική κυβέρνηση διέταξε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης συσκευής αλλοίωσης των αποτελεσμάτων της μέτρησης ρύπων στο Ford Mondeo, και συγκεκριμένα στις εκδόσεις του με τον κινητήρα 2.0 TDCi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Mondeo 1.5 TDCi

Ως πηγή της παραπάνω πληροφορίας αναφέρεται το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο ακόμα δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την είδηση. Η Ford Γερμανίας πάντως, ανακοίνωσε πως πράγματι ήρθε σε επαφή μαζί της η γερμανική ρυθμιστική αρχή ΚΒΑ για αυτό το θέμα, και πως προτίθεται να συνεργαστεί. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε επίσημα, όλοι οι κινητήρες της εταιρίας πληρούν τις σημερινές προδιαγραφές ρύπων, και δεν χρησιμοποιείται καμία παράνομη συσκευή για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Ο έλεγχος των εκπομπών ρύπων του Ford Mondeo ανατέθηκε σε ανεξάρτητο ινστιτούτο, και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα πάντα με την WirtschaftsWoche.

[Πηγή: Automotive News]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube