Η Ford κλείνει το εργοστάσιο στο Blanquefort στη Γαλλία - Στον αέρα 850 θέσεις εργασίας

Η Ford κλείνει το εργοστάσιο στο Blanquefort στη Γαλλία - Στον αέρα 850 θέσεις εργασίας

Αντιδράσεις από τη γαλλική κυβέρνηση που δεν θέλει να ανοίξει και άλλο μέτωπο με εργαζόμενους. 

Η Ford θα τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Blanquefort στη Γαλλία στο τέλος του Αυγούστου του επόμενου έτους, μετά την απόρριψη μιας συμφωνίας διάσωσης. Η απόφαση της Ford προκάλεσε την οργή του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας λόγω του κινδύνου απώλειας θέσεων εργασίας μεγάλης κλίμακας.
Η γαλλική κυβέρνηση είχε εκφράσει την αισιοδοξία ότι το εργοστάσιο στη νοτιοδυτική Γαλλία με τους 850 εργαζόμενους δεν θα έκλεινε, αλλά η Ford δεν κατάφερε να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τον προμηθευτή της για τα συστήματα μετάδοσης Punch Powerglide.

«Παρά τις διεξοδικές και αυστηρές συνομιλίες τους τελευταίους εννέα μήνες, και τις καλύτερες προσπάθειες και των δύο πλευρών, το σχέδιο που υπέβαλε ο δυνητικός αγοραστής παρουσιάζει σημαντικούς κινδύνους», ανέφερε η Ford σε δήλωση προς το συμβούλιο εργαζομένων.

«Δεν πιστεύουμε ότι τα σχέδια του μελλοντικού αγοραστή προσφέρουν το επίπεδο ασφάλειας ή προστασίας ή περιορίζουν τον κίνδυνο ενδεχόμενων μελλοντικών απωλειών θέσεων εργασίας που θέλουμε για τους εργαζόμενους», πρόσθεσε η εταιρεία.

Οι πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας θα είναι ένα χτύπημα για τον Emmanuel Macron, μια και αυτή έρχεται σε μια εποχή δημόσιας εξέγερσης για τις μεταρρυθμίσεις του για την απελευθέρωση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των εργατικών νόμων.

Ο υπουργός οικονομικών Bruno Le Maire τον Σεπτέμβριο είχε περιγράψει την Punch Powerglide ως «αξιόπιστο και σταθερό αγοραστή» και τώρα αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Ford να κλείσει το εργοστάσιο και κάλεσε την αμερικανική εταιρεία να αλλάξει γνώμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube