Η Fiat Chrysler σχεδιάζει πληρωμή μερίσματος €1 δισ.

Η Fiat Chrysler σχεδιάζει πληρωμή μερίσματος €1 δισ.

Η απόφαση θα επικυρωθεί από την ετήσια συνάντηση των μετόχων στις 12 Απριλίου.

Η Fiat Chrysler Automobiles είναι έτοιμη να πληρώσει για πρώτη φορά ένα κανονικό μέρισμα και δήλωσε ότι σχεδιάζει μια αρχική διανομή περίπου € 1 δισ. στους μετόχους της.

Το συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει  μέρισμα €0,65 ανά κοινή μετοχή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση και οι μέτοχοι θα ψηφίσουν για την πρόταση στην ετήσια συνάντηση της Fiat Chrysler που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου.

Η απόφαση για διανομή μερίσματος είναι ένα θετικό μήνυμα για τους επενδυτές που αρχικά δήλωναν απογοητευμένοι από τις προβλέψεις κερδών της Fiat Chrysler υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Mike Manley. Ο Manley είχε αναλάβει τα ηνία του ομίλου μετά τον Sergio Marchionne και είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που είχε αφήσει πίσω του ο προκάτοχός του.

Παρόλα αυτά οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το 2019 δεν είναι και τόσο καλές με τις προβλέψεις από τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Βόρειο Αμερική να δείχνουν συρρίκνωση, την ώρα που ένας επιπλέον πονοκέφαλος είναι η πτώση της αγοράς στην Κίνα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα μάλιστα, ο Manley είχε δηλώσει πως είναι ανοικτός σε συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων και τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.

Η Fiat Chrysler είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι θα καταβάλει έκτακτο μέρισμα ύψους € 2 δισ. που θα συνδέεται με την πώληση της Magneti Marelli προς την Kalsonic Kansei της KKR & Co.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube