Η Daimler εξετάζει αλλαγές στο management της

Η Daimler εξετάζει αλλαγές στο management της

Προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη απέναντι στα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν, δεν αποκλείονται ακόμα και σημαντικές διοικητικές αλλαγές.

Ως μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται «Leadership 2020», 150 ανώτερα στελέχη της Daimler AG από ολόκληρο τον κόσμο θα ξεκινήσουν συζητήσεις ώστε να αποφασιστούν οι αλλαγές που χρειάζεται η εταιρεία για το μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την ανάγκη, παίζει το αντίκτυπο που θα έχει η είσοδος κολοσσών όπως η Google και η Apple στα χωράφια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον CEO Dieter Zetsche και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αναφέρεται πως θα γίνει σοβαρή αξιολόγηση στον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν και να αποδίδουν τα πάντα στην εταιρεία. Εάν χρειαστεί μπορεί να αλλάξει το οτιδήποτε, αφού το μόνο δεδομένο είναι πως πρόκειται για μια διαδικασία ανοιχτού διαλόγου που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί έξι μήνες μετά. Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη φανεί τα αποτελέσματα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας, αφού για το τρίτο τρίμηνο του 2015 το περιθώριο καθαρού κέρδους έφτασε το 10,5% επί των πωλήσεων. Επιπρόσθετα, χάρη κυρίως στα νέα της SUV (GLC και GLE), είναι πολύ πιθανό η Mercedes-Benz να προσπεράσει την Audi στη μάχη για τη δεύτερη θέση των κατασκευαστών premium αυτοκινήτων παγκοσμίως, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται για το κύρος της.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube