Η Daimler ετοιμάζει ένα νέο εργοστάσιο στην Αίγυπτο

Η Daimler ετοιμάζει ένα νέο εργοστάσιο στην Αίγυπτο

Σε συνεργασία με τοπικό επιχειρηματικό εταίρο – Στόχος το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Η Daimler σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στην Αίγυπτο σε συνεργασία με έναν τοπικό επιχειρηματικό εταίρο, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια συνεργασία που υπήρχε πολύ παλιά.

«Η Αίγυπτος είναι μια ελκυστική και άκρως ανταγωνιστική τοποθεσία από πλευράς logistics που θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και τις πωλήσεις μας στην αγορά» τόνισε σε δηλώσεις του ο Markus Schaefer, ανώτατο στέλεχος του τομέα παραγωγής της Mercedes-Benz Cars.

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi, σχολιάζοντας την απόφαση της Daimler, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της εταιρείας, τόνισε πως αυτή αντικατοπτρίζει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης.

Η Daimler διαθέτει τη δική της οργάνωση εισαγωγής και πώλησης, μια κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών και λιανοπωλητές και εργαστήρια στο Κάιρο, τη Γκίζα, την Αλεξάνδρεια και τη Χουργκάντα, παρέχοντας περίπου 1.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς μοντέλα θα κατασκευάζονται στο νέο αυτό εργοστάσιο, αλλά και σε ποιες αγορές αυτά θα διατίθενται κατά κύριο λόγο.

Η Mercedes-Benz δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο από το 1999, με μια πλήρως ελεγχόμενη από τη Στουτγάρδη εταιρεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube