Η Daimler διαλύει νοικιασμένο από ιδιώτη Model X για να μάθει τα μυστικά της Tesla

Η Daimler διαλύει νοικιασμένο από ιδιώτη Model X για να μάθει τα μυστικά της Tesla

Η Daimler νοίκιασε ένα Model X, το διέλυσε για να μάθει τα μυστικά της Tesla και μετά επιχείρησε να το γυρίσει σα να μη συνέβη τίποτα.

Συμβαίνει συχνά οι κατασκευαστές να αγοράζουν ανταγωνιστικά μοντέλα και να τα χρησιμοποιούν ως μέτρο σύγκρισης στις δοκιμές εξέλιξης, ενώ πολλές φορές αποσυναρμολογούν τα αυτοκίνητα για να μάθουν τα μυστικά άλλων εργοστασίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρική νταλίκα Tesla, κάνει 0-100 km/h σε 5,1"

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, η Daimler εφάρμοσε αυτή την πρακτική στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αλλά αυτή τη φορά το αυτοκίνητο δεν ήταν αγορασμένο. Αλλά νοικιασμένο. Οι Βαυαροί Manfred van Rinsum και Monika Kindlein συνηθίζουν να νοικιάζουν μέσω της εταιρείας ενοικιάσεως Sixt τα τρία Tesla τους για έξτρα εισόδημα. Όταν τους ζητήθηκε από την εταιρεία να διαθέσουν το αυτοκίνητό τους σε έναν πελάτη για επτά εβδομάδες δεν φαντάζονταν ποια θα μπορούσε να είναι η τύχη του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 90% των Tesla Model S και Model X βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής με σοβαρά προβλήματα

Όταν πήραν πίσω το αυτοκίνητο σοβαρά κακοποιημένο, το ζευγάρι άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Der Spiegel το αυτοκίνητο είχε αρχικά διαλυθεί και στη συνέχεια συναρμολογηθεί εκ νέου. Ενώ είχε υποστεί σοβαρές δοκιμές όπως τεστ κραδασμών και έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Tesla Roadster θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης

Η Tesla εκτίμησε την ζημιά στις $20.000. Και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν αποζημίωση $100.000 για διαφυγόντα κέρδη στο διάστημα της επισκευής του αυτοκινήτου αλλά και ως ποινή για την παραβίαση των όρων του συμβολαίου το οποίο απαγορεύει ρητά τις δοκιμές και την αποσυναρμολόγηση. Η Daimler αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι συνηθισμένη πρακτική για την αυτοκινητοβιομηχανία η ενοικίαση αυτοκινήτων για σύγκριση με τον ανταγωνισμό, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube