Η BMW ετοιμάζει ήδη ισχυρότερη Μ5

Η BMW ετοιμάζει ήδη ισχυρότερη Μ5

Η BMW ετοιμάζει Competition Package για την M5. Πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε. Για κάποιους τα 600 PS δεν είναι αρκετά.

Μόλις προχθές έγινε η οδηγική παρουσίαση της νέας BMW M5 των 600 ίππων στην πίστα του Estoril και το DRIVE ήταν εκεί. Ο Αργύρης Τούντας έχει πολλά να γράψει για το επόμενο τεύχος.

Ο Αργύρης βρήκε κτηνώδη τη δύναμη, αλλά για κάποιους φαίνεται ότι οι 600 ίπποι δεν είναι αρκετοί. Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μια ελαφρύτερης έκδοσης Μ5 CS, το αφεντικό του M Division, Frank Van Meel απάντησε φέρνοντας στο προσκήνιο το Competition Package: «Δεν υπάρχει Μ5 Competition Package αυτή τη στιγμή, οπότε θα πρέπει να δούμε αυτό πριν την CS». Η σειρά των αναβαθμίσεων που συνηθίζει να κάνει η BMW στα μοντέλα της είναι η εξής: Competition Package, έκδοση CS, έκδοση CSL.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα BMW M5 με 600 PS και xDrive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σκληροπυρηνική BMW Μ3 Competition Package


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα BMW M4 Competition Package με 460 ίππους

Σύμφωνα με τον Van Meel οι πελάτες ζητούν ήδη Competition Package για την M5, οπότε η παρουσίασή του δεν είναι κάτι θεωρητικό, για το μακρινό μέλλον. Θα τη δούμε σχετικά σύντομα. «Νωρίτερα από ό,τι νομίζετε», δήλωσε με νόημα. Όπως και στην περίπτωση των Μ3 και Μ4 Competition Package, το πακέτο θα περιλαμβάνει μικρή αύξηση ισχύος και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και στη μετάδοση, με νέες πιο επιθετικές ρυθμίσεις. Ο Van Meel αποκάλυψε ότι το 80% των M3 και Μ4 που πωλούνται παγκοσμίως έχουν το Competition Package.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube