Η BMW επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και μπαίνει στη Formula E

Η BMW επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και μπαίνει στη Formula E

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξαναμπεί στο WEC με ένα νέο GT και ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα του Michael Andretti στη Formula E.

Η BMW αποκάλυψε τη νέα της αγωνιστική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), όπου έχει να αγωνιστεί από το 2011.

Επιπλέον, σχεδιάζει να συνεργαστεί με την ομάδα του Michael Andretti για να κάνει ντεμπούτο στη Formula E.

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο WEC, δεν αποκλείεται να γίνει με ένα πρωτοποριακό GT που θα κινείται με υδρογόνο.

Ο επικεφαλής για τον τομέα του Motorsport της BMW, Jens Marquardt, δήλωσε στους συνεργάτες μας του Βρετανικού Autocar ότι η επιστροφή στο Le Mans είναι κάτι που η εταιρεία περιμένει εναγωνίως. «Ο τρόπος που το WEC έχει εξελιχθεί μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με τεράστιο ενδιαφέρον και δυναμική για το μέλλον» δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την BMW Z4 GT3 του πρωταθλήματος FIAT GT

Στο μεταξύ, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Formula E έχει πρωταρχικό στόχο την τριβή της BMW με τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, στο οποίο σκοπεύει να έχει πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή τη σεζόν 2018-19.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας Klaus Frölich, η αγωνιστική συμμετοχή της BMW στη Formula E είναι κάτι που θα αποβεί θετικό τόσο για τα αγωνιστικά όσο και για τα πολιτικά μοντέλα. Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά και για την εικόνα της εταιρείας στο στερέωμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου με την οικογένεια i, η BMW έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με το BMW i8 στο δρόμο και τις Σέρρες

Ο Frölich προσέθεσε ότι οι αγώνες θα εξακολουθήσουν να έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την εταιρεία στο μέλλον, αφού εκτός των άλλων θα αποτελέσουν κι ένα πρώτης τάξης πεδίο ανταγωνισμού με τους μεγάλους αντιπάλους της.

Γι’ αυτό εξάλλου και δε μιλάμε για αλλαγή προσανατολισμού στην αγωνιστική δραστηριότητα της εταιρείας αλλά για εμπλουτισμό της. Η BMW θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται στο DTM και το IMSA WeatherTech SportsCar Championship αλλά και να προσφέρει αγωνιστικά των κλάσεων GT3 και GT4, ενώ η MINI θα εξακολουθήσει τη δραστηριότητά της στο ράλυ Ντακάρ.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube